Todorić: "Bojić da pogleda snimke iz Železnika!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.04.2013.
22:35
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor KK Partizan objasnio je odluku da napusti Predsedništvo Superlige time što je to telo izgubilo kredibilitet nakon što je Direktor lige kažnjavao učesnike "večitog derbija" načinom koji nije propisan pravilnikom.

mozzartsport.com
mozzartsport.com

Povezane vesti

KK Partizan ogorčen je kaznama koje je Direktor Superlige Predrag Bojić izrekao nakon "večitog derbija" pa je u znak protesta sportski direktor Partizana odlučio da napusti Predsedništvo domaćeg takmičenja.

Dragan Todorić objasnio je da nema svrhe participirati u radu tog tela dok Direktor lige kažnjava mimo pravilnika.

"Katastrofalne su odluke direktora Lige, koje nisu utemeljene u propozicijama i koje dovode u ozbiljnu opasnost regularnost i nastavak takmičenja. Zbog svega toga Bojić je očigledno podlegao pritisku, izgubio je kredibilitet da vodi Ligu, pa smo kao klub odlučili da povučemo našeg predstavnika u Predsedništvu takmičenja" kazao je Todorić za "Novosti".

Sportski direktor Partizana kažnjen je zbog pljuvanja jednog od trojice arbitara ali je u prvi plan stavio način na koji je došlo do kažnjavanja.

Todorić je kazao da u pravilniku ne postoji mogućnost kažnjavanja nakon pregledanih video snimaka već samo prema onome što se nalazi u zapisniku službenih lica koja su vodila meč.


U tom kontekstu pomenuo je i incidente koji su se dogodili prošle godine u Železniku za koje niko nije odgovarao iako su snimci doneli mnogo toga što službena lica nisu bila u stanju da vide.


"U pravilima jasno piše da odluke ne mogu da se donose na osnovu video-snimka, već samo po izveštajima službenih lica, koja ovog puta nisu ništa napisala. Ako se Bojić već poziva na video-snimak, zašto to nije radio prošle sezone posle meča u Železniku, ili ove, posle finala Kupa, gde takođe postoje snimci? Kako da očekujemo regularnost ako prvi čovek lige krši pravila" upitao se Todorić.

Pored Duška Vujoševića suspendovan je i Davis Bertrans koji je danas priznao da je zaslužio kaznu ali Todorić objašnjava da je u tom slučaju došlo do kršenja pravilnika i prebacivanja krivice na Partizan i njegove igrače.

"Sudije su ga odmah sankcionisale, kao i igrača koji je potom njega napao, da bi sada Bojić dodatno kaznio našeg igrača, ali ne i Subotića. Lično, nemam ništa protiv Subotića. Treba momak da igra, ali treba i Bertans... Ja ne pamtim ovakvu kaznu... Na kraju, mi kao gosti smo kažnjeni sa 1.700 evra, Zvezda sa 2.000, a igrali smo na njihovom terenu, njihova VIP loža je pravila problem. Zamislite da smo prihvatili 400 ulaznica, da li bi se onda na našu stranu prebacili incidenti" zaključio je Todorić.

Ne propustite