Tole urgira na Zvezdu da "izbegne bruku"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 03.05.2012.
11:39
Izvor: Sportske.net

Govoreći o utiscima iz Niona, predsednik Fudbalskog saveza Srbije ističe da je prvo poluvreme gotovo i da je sada na čelnicima Crvene zvezde da ispune svoje obaveze.

Povezane vesti

Fudbalski savez, na čelu sa Tomislavom Karadžićem pružio je veliku podršku „večitima“ na sastanku sa čelnicima UEFA u Nionu.

Karadžić u prvi plan ističe interes fudbala, naglašava da će Savez učiniti sve da i na dalje pomogne Crvenoj zvezdi i Partizanu.

„Dosad smo svi učinili velike napore kako bi izbegli sankcije. Savez će kao krovna organizacija srpskog fudbala uvek pomagati našim klubovima.“, rekao je za „Alo“ Tomislav Karadžić.

On napominje da nije bitno to ko je na koji način pomogao, već da je glavna stvar da se učini sve kako bi se izbegla velika bruka za srpski fudbal.

„Bila bi velika bruka i šamar za srpski fudbal kada Zvezda ne bi izmirila svoje dugovanja jer bi UEFA bila rigorozna i ne bi nam dva puta progledala kroz prste. Uvern sam ipak da do toga neće doći i da će Zvezda uz pomoć države rešiti problem.“, ističe Karadžić.

Napomenuvši da je njegov lični, ali i odnosi FSS sa Crvenom zvezdom sve bolji, Karadžić izražava veliko zadovoljstvo što se sve ipak dobro završilo na sastanku u Nionu.

„Zasad smo otklonili najveće probleme koji su nam stajali nad glavom. UEFA je shvatila u kakavoj se situaciji nalazi srpski fudbal, pokazala je razumevanje i kooperativnost time što nam je izašla u susret.“

„Ipak, završeno je tek prvo poluvreme, sada je sve na čelnicima kluba sa Marakane.“, ponovio je on.

Da podsetimo, Crvena zvezda je u obavezi da do 25. maja isplati 800.000 eura na ime zaostalih obaveza kako bi naredne sezone imala dozvolu da igra na evropskoj sceni.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.