Tomašević: "Sigurnije bez publike!"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.02.2013.
23:44
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik Košarkaškog Saveza Srbije gospodin Dejan Tomašević potvrdio je da nije bilo uslova da se finale Kupa Radivoja Koraća nastavi večeras te da je dogovorom klubova i Saveza odlučeno da finale bude odigrano u ponedeljak od 18 časova pred praznim

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Gospodin Dejan Tomašević kazao je po prekidu finala Kupa Radivoja Koraća da su večerašnji incidenti bili velikog maha i da je nije bilo zahvalno da meč bude nastavljen.

"U dogovoru sa predsednicima Partizana i Crvene zvezde Telekom i predsednikom Saveza doneta je odluka da se meč prekida i da se sutra igra bez prisustva publike. Naša ideja bila je da odigramo utakmicu ali izlakom na teren videlo se da su strasti uzburkane i da nema dovoljno razuma a sam pogled ka tribinama je pokazivao da bi bezbednost igrača bila ugrožena" kazao je Tomašević.

On je dodao da još uvek nije poznato hoće li se igrati novi meč ili će biti nastavljen od trenutka prekida.

"Ne znam još uvek hoće li se igrati nova utakmica ali moje mišljenje je da je najbolje da se igra nova utakmica" istakao je Tomašević.

Savez i predstavnici klubova odlučili su da se meč prekine jer nije postojala garancija da neće doći do novih incidenata koji bi ugrozili košarkaše oba tima.

"Bezbednost igrača je bila ključna za ovakvu odluku jer niko od nas ne sme da donese odluku koja bi ugrozila njih. U ovom trenutku je postojala opasnost da se neko od njih najblaže rečeno povredi a sigurno da nije bilo bezbedno da se utakmica nastavi. Nastavak bi prouzrokovao nove incidente" dodao je potpredsednik KSS.

Proslavljeni reprezentativac za kraj je pozvao državu da se obračuna sa huliganima i da se zajedničkom akcijom stane na put nemilim scenama kakva je viđena u Kragujevcu.

"Odgovornost je svih nas. Nažalost, živimo u zemlji u kojoj živimo, voleo bih da smo u Španiji ali nismo. Iskreno se nadam da će se država obračunati sa ovakvim stvarima jer niko od nas ne može sam da se izbori sa ovakvim razvojem situacije" završio je Tomašević.




Ne propustite