Trevis zakasnio, Ćapin najkorisniji u ABA ligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.03.2013.
20:03
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Ćapin zvanično je najkorisniji košarkaš ABA lige iako je u odnosu na takmace imao pet utakmica manje da dokaže svoje kvalitete. MVP poslednjeg kola i drugi najkorisniji košarkaš lige bio je Romeo Trevis.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Iako je Miroslav Nikolić nakon sinoćne pobede Radničkog u Kragujevcu govorio o tome kako je i sam grešio prilikom selekcije igrača u tekućoj sezoni, odluka da u Kragujevac dovede Aleksandra Ćapina bila je jedna od najboljih u njegovoj trenerskoj karijeri.

Ne samo da je Radnički vođen Ćapinom uspeo da se izbori za primarni cilj, a to je plasman u Evrokup naredne sezone, već je sjajni Sarajlija izrastao u najboljeg pojedinca takmičenja i svojim sjajnim igrama doveo "Đavole" do fajnal-fora.

Poslednji meč ligaškog dela sezone dao je odgovor na pitanje ko je imao najbolji učinak a ime Aleksandra Ćapina izdvojilo se u odnosu na ostala.

On je na 21 utakmici ostvario ukupan indeks korisnosti od 429 a prosečno 20.43 po utakmici. Darko Planinić ostao je na drugoj poziciji iako nije ni igrao drugi deo sezone u ABA ligi jer je napustio Široki još zimus.

Romeo Trevis iz Zadra treći je najkorisniji igrač lige ali i MVP 26. kola. Trevis je u trijumfu Zadra nad Splitom postigao 20 poena, imao 9 skokova i jednu asistenciju za 33 indeksirana poena.

Interesantno je istaći da među prvih deset najkorisnijih košarakaša ABA lige u tekućoj sezoni nema nijednog igrača Partizana dok Zvezdu predstavljaju Boris Savović i Igor Rakočević.

Ne propustite