Turci ne odustaju od OI 2020.

Autor: Beta Beta
nedelja 24.03.2013.
15:54
Izvor: Beta

Predsednik Turske Abdulah Gul rekao je danas da je će ta zemlja ispuniti obećanja iz kandidature i uraditi sve što je potrebno kako bi Istanbul dobio organizaciju Olimpijskih igara 2020. godine.

Povezane vesti

Gul je to rekao obraćajući se inspektorima Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) koji su danas započeli četvorodnevnu posetu Istanbulu, gde će proceniti mogućnosti Istanbula da organizuje Igre.

Inspektori su već obišli druga dva kandidata, Tokio i Madrid.

Turska se u svojoj kandidaturi oslanja na jaku ekonomiju, a izmedju ostalog, obećala je izgradnju modernih sportskih borilišta i aerodroma.

"Imamo istoriju ispunjavanja obećanja, a i kada sve oči sveta budu gledale u Tursku, ispunićemo naše obaveze. Nadam se da ćete zapamtiti ove reči: turska vlada i premijer (Redžep Tajip) Erdogan lično, potpuno su posvećeni kandidaturi Istanbula i ispunjavanju obećanja iz kandidature", rekao je Gul.

Istanbul je za izgradnju infrastrukture odredio budžet od 19,2 milijarde dolara, dok je Tokio odredio 4,9 milijardi, a Madrid 1,9 milijardi dolara.

Istanbul se prethodno četiri puta bezuspešno kandidovao za dobijanje Igara, 2000, 2004, 2008 i 2012. godine.

"Vreme je za Tursku. Spremni smo kao nikada pre i nadam se da ćete to videti narednih dana", rekao je Gul predstavnicima MOK-a.

MOK će tajnim glasanjem na generalnoj skupštini te organizacije 7. septembra u Buenos Ajresu izabrati domaćina Olimpijskih igara 2020. godine.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.