U Brazilu i predsednik skuplja sličice!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 12.05.2014.
21:22
Izvor: Sportske.net

Pogađate da su Brazilci najveći fanatici kada su sličice u pitanju. I 2010. je "Panini" tamo prodao najviše sličica i ukupno i po glavi stanovnika. Ali, pravo ludilo je usledilo ove godine kada su domaćini Mondijala!

Povezane vesti

"Panini" se prodaje u 100 zemalja, a da su im sve mušterije kao Brazilci to bi bio posao iz snova.

Naime italijanska kompanija je objavila da se u Brazilu već do početka maja prodalo više sličica nego za Mondijal u Južnoj Africi , iako je do prvenstva mesec dana.

Sličice skupljaju bukvalno svi, brazilska predsednica Dilma Rusef je priznala da skuplja sličice zajedno sa trogodišnjim unukom.

Mnogi su počeli zbog dece.

"Da i ja sam to radila, ali onda sam se toliko navukla da sam kupila i sama jedan album", rekla je Asošijeted Presu 60-godišnja Jusilea Lobato. Muž je strpljivo čekao u kolima dok je menjala sličice na punktu ispred stadiona Pakembu u Sao Paolu.

Svi imaju sličice, Inez Karvaljo Oliveira koja je pedijatar kaže da je album lako popuniti jer nikada ranije ovoliko ljudi nije skupljalo.

"Postoji organizovano menjanje ispred stadiona i u tržnim centrima, ali videla sam i u bolnici da lekari menjaju, mada ja više volim ovako da prošetam do stadiona", kaže doktorka koja dodaje da joj fali 13 sličica.

Album u Brazilu je na 80 strana, ima 649 sličica, Panini je bio prinuđen da povuče 9 koje predstavljaju sponzore. U stvari, ove sličice se dobijaju, nisu na prodaju.

Ima i grešaka, recimo Robinjo je u albumu iako nije pozvan, a slično se desilo Ronaldinju 2010. godine.

Na početku je italijanski proizvođač podelio 6.5 miliona albuma, oni su razgrabljeni za par dana, pa je pustio dodatni kontingent za prodaju.

Postoji podatak da vam treba da kupite oko 4500 sličica da biste sigurno popunili album, ali to je bez menjanja, tako da je posao olakšan. Brazilci su fanatici, njih oko milion prema nekim informacijama skuplja i online album i ovaj običan.

"Menjanje sličica je druženje i razmena iskustava", kaže kompjuterski stručnjak Jan Marenjas.

Nedostaje mu Korejana Kvang Hun koji nije ni na spisku selektora.

"Nemam pojma ko je tip, ali bih ga slikao i zalepio u album", dodaje Jan pomalo iznervirano.

"Panini" ima fabriku u Brazilu, odatle se sličice posle štampe distribuiraju po Latinskoj i Severnoj Americi.

Kesica košta 45 centi, odnosno oko 40 dinara, dakle jeftinija je nego kod nas, a u kesici je takođe pet sličica.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.