U čemu je poenta?

Autor: Boris Jovanović
petak 19.10.2012.
10:10
Izvor: Sportske.net

Legitimno je pravo FSS da podrži selektora tim pre što on nema imperativ rezultata. Ali, ako Mihajlović ostaje pri tome da ode kada izgubimo šanse za Mondijal, u čemu je poenta čitave priče?

Povezane vesti

Pritisak dela javnosti da selektor podnese ostavku nije naravno naišao na bilo kakav odjek ni u savezu, ni kod samog Mihajlovića.

On je vrlo iskren, ne čita srpske novine pa ga ne opterećuje sve što je napisano, tako da su poruke upućene Mihajloviću od strane nekih medija zapravo pucanj u prazno.

Miha, jasno, odgovara onima koji su ga izabrali, a fudbalski savez je jučerašnjom izjavom Tomislava Karadžića presekao spekulacije.

Naime, Mondijal 2014. nije imperativ, pa neodlazak u Brazil nema uticaja na sigurnost Mihajlovićevog posla.

Cilj je EP 2016. i u želji da stigne do tog takmičenja savez je izabrao selektora koji nije samo podmladio već, praktično, promenio tim.

Međutim, problem je u nečemu drugom. Mihajlović je pre par dana ponovio da nema nameru da ostane na klupi ako se ne plasira na Svetsko prvenstvo. On je kroz redove najavio odlazak, kada ekipa izgubi teorijske šanse da se plasira.

Kakvi su rezultati i s obzirom da sledi gostovanje u Zagrebu, lako je moguće da se već do leta oprostimo od matematičke nade u odlazak. To bi drugim rečima značilo da Srbija ostaje u junu bez selektora.

Sam proces podmlađivanja ekipe onda nema puno smisla, sigurno je da bi novi stručnjak imao novu ideju, možda da rehabilituje neke igrače, da uvede nekog iskusnijeg debitanta, pa sve ovo liči na totalno odsustvo plana i zamazivanje očiju.

U javnosti se pojavljuju i informacije da bi savez možda i smenio Mihajlovića da ne mora da mu isplati veliku odštetu. U situaciji kada će to isto morati da urade Radomiru Antiću u FSS navodno i ne pomišljaju na neke radikalne poteze.

Da ne proglasimo za nekoliko meseci novi početak?

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.