U Kragujevcu i dalje veruju...

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2013.
15:35
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Polufinalista fajnal-fora ABA lige ne drži plasman u to takmičenje u svojim rukama iako izabranici Miroslava Nikolić i pred duel sa Slobodom veruju u ostvarenje zacrtanih ciljeva.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca dočekuju Slobodu iz Užica u okviru 13. kola Agroživ Superlige. Gosti su u prvom delu sezone trojkom sa pola terena, u poslednjoj sekundi meča, oduzeli Radničkom jako važan bod koji će, možda, napraviti razliku kada se bude gledao konačan plasman ekipa na tabeli.

Iako Kragujevčani imaju jednu pobedu manje od Vojvodine na dva kola do kraja, Stefan Jović ne prestaje da se nada da će Novosađani doživeti dva poraza a Radnički ostvariti dve pobede, čime bi se ABA liga i naredne godine gledala u "Jezeru".

"Ta dva boda iz Užica nam sada naročito nedostaju. Poučili smo se da moramo da imamo adekvatan pristup i protiv Slobode. U pretposlednjem kolu protiv Užičana sve osim pobede bio bi veliki neuspeh za klub. Moramo da odigramo energično i sa jakom željom, onda pobeda neće izostati" kazao je Jović.

Ukoliko Radnički savlada Slobodu a Vojvodina bude poražena u Zemunu, u poslednjem kolu odlučivaće se o tome koja će ekipa na Jadran i u plej-of domaćeg šampionata.

Tada će Radnički na noge Partizanu a Vojvodina dočekuje Crvenu zvezdu. Miloš Dimić takođe je poručio da svi igrači veruju u mogućnost ostavrenja pomenutog scenarija po kome bi Radnički "preskočio" Vojvodinu.

"Da, još uvek verujemo da je moguća Jadranska liga u 'Jezeru'. Svih 12 igrača koji će biti u sastavu veruju u to. Uložićemo potrebnu energiju u poslednja dva kola da postignemo što moramo na terenu. U Novom Sadu smo to uspeli da izvedemo, izdržali smo pritisak i pobedili" istakao je Dimić.

Rasplet oko pitanja plasmana na četvrtu poziciju u domaćoj ligi uslediće do kraja nedelje kada se igraju mečevi 13. i 14. kola ligaškog dela a nakon toga ćemo znati da li Kragujevac nakon pet godina ostaje bez ABA lige ili će i naredne sezone "plivati" Jadranom.

Ne propustite