U Peći "niče" ABA ligaš!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.07.2013.
10:31
Izvor: Sportske.net

Sudeći prema onome što mediji na Kosovu i Metohiji pišu, KB Peja iz Peći planira izlazak na "Jadran" u najskorije vreme zbog čega je u klub doveden hrvatski košarkaški trener Danijel Luc.

Povezane vesti

Radovan Lorbek je pre početka fajnal-fora ABA lige u Laktašima govorio kako za sada nema mesta za klubove sa Kosova i Metohije u Regionalnoj ligi ali i da bi u budućnosti neki od njih mogao da uđe u takmičenje.

Koliko je ta budućnost bliska ili daleka najbolje govori projekat koji kosovski albanci prave u Peći, gde šampion takozvane "Republike Kosovo" sastavlja tim za učešće u ABA ligi!

KB Peja iz Peći doživljava se kao klub koji bi prvi mogao da zaigra u ABA ligi od svih košarkašakih klubova iz južne srpske pokrajine.

U tu svrhu klub je angažovao i Danijela Luca, hrvatskog trenera, koji je u prethodnoj sezoni doneo duplu krunu Ciboni u Hrvatskoj.

"Privuklo me je što je klub vrlo ambiciozan i što ću da imam priliku da realizujem svoj program. Cilj kluba je plasman u regionalnu ABA ligu i u tom pravcu ćemo graditi tim" kazao je Luc po preuzimanju KB Peja.

Kako se u ABA ligi ne zna "ko pije a ko plaća", tačnije jasno je da se važne odluke donose po sistemu kako Bord Sidra i čelni ljudi kažu, ne treba isključiti da albanski klub sa Kosova i Metohije u najskorije vreme zaigra na Jadranu.

Izazov će biti na srpskim klubovima koji bi u toj situaciji morali da se slože i donesu odluku o tome vredi li učestvovati u ABA ligi i biti gost u gradu gde se nalazi najveći broj srpskih manastira i crkava.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.