U šta se pretvorila Formula 1!?

Autor: Beta Beta
nedelja 24.03.2013.
13:39
Izvor: Beta

Umesto o podvizima vozača na stazi, posle trke u Maleziji u prvi plan izbila njihova izvinjenja, a zahvaljujući (ne)poštovanjima naredbi iz svojih ekipa o tome koga smeju da pretiču, a koga ne. Pobednik Sebastijan Fetel nije ispoštovao klupsku naredbu da

Povezane vesti

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel rekao je danas da nije ponosan na današnju pobedu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije i izvinio se klupskom kolegi Marku Veberu jer nije poslušao naređenje iz boksa da ga ne obilazi.  

Fetel je danas pobedio u trci u Maleziji, zabeležio 27. pobedu u karijeri i tako izjednačio rekord legendarnog Džekija Stjuarta.

Fetel se u toku trke žalio da je Veber spor i on ga je, uprkos naredbi iz boksa da to ne radi, u 46. krugu uz kontakt obišao i do kraja sačuvao prednost.

"Zabraljao sam. želim da se izvinim Marku. On je pokušavao da sačuva bolid i gume, ali dok je to pokušavao ja sam preuzeo veliki rizik i pretekao ga. Nije trebalo to da uradim", rekao je Fetel posle trke.

"Ne zanimaju me kritike. Dugujem objašnjenje Marku i ekipi i to je to. Sigurno je da na ovu pobedu nisam ponosan, jer je trebalo da pripadne Marku", dodao je trostruki svetski šampion.

Govoreći o trci, Fetel je rekao da je uživao u velikoj borbi sa protivnicima.

"Bilo je blizu, vozili smo točak uz točak i nije bilo mnogo prostora. Nisam bio siguran oko plana, ali na kraju je ispalo dobro. Ovo će biti duga borba za titulu, ali je dobro osvajati bodove na početku takmičenja. Rano je misliti o tituli. Ovo je bila dobra trka za ekipu, a sa gumama smo radili bolje nego što smo očekivali", rekao je on.

"Situacija je vruća, ali ono što imamo reći ćemo jedan drugome privatno. Mislim da smo obojica uživali, ja na podijumu stojim u sredini (na prvom mestu), pa uživam nešto više", dodao je nemački vozač.

Fetel je posle dve trke u šampionatu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 40 bodova, iza njega je Kimi Raikonen iz Lotusa sa 31, dok je Veber treći sa 26 bodova.

Veber je rekao da poštuje Fetela, ali da je ekipa pre trke imala određeni dogovor.

"Mnoge stvari su se u prošlosti dogodile među nama i ja poštujem Seba. Sve je još sveže, ali imali smo plan pre trke... Bilo je veoma teško Sebu da sedi mirno kada su nam rekli da bezbedno završimo trku. Dva puta su me uveravali da se naša vozila neće među sobom boriti. Seb je samostalno doneo odluku i biće zaštićen, kao i uvek", rekao je on.

"Teško je ljudima da shvate situaciju, oni misle da znaju šta se dogodilo, ali u stvari ne znaju. Nažalost, ne postoji dugme koje će vratiti vreme, ali sigurno će posle ovoga neki ljudi biti pod pritiskom. Sada imamo tri nedelje da se spremimo za narednu trku, odmoriću se i malo surfovati u Australiji", dodao je Veber.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton zauzeo je treće mesto u Maleziji. I u ekipi Mercedesa je došlo do nesuglasica, kada je iz boksa došlo naredjenje da Niko Rozberg ne pretiče Hamiltona.

"Ekipa je uradila sjajan posao. Iskreno mi je žao Nika, jer bi trebalo da stoji na podijumu umesto mene. Bolje je vozio od mene danas. Ne mogu da kažem da se odlično osećam, ali to je trkanje", rekao je Hamilton.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.