Ubedljiva i Zvezda, sad sledi ono pravo!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.02.2013.
22:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde kompletirali su kvartet polufinalista završnog turnira Kupa Radivoja Koraća. Beogradski crveno-beli u potpunosti opravdali ulogu favorita protiv Vojvodine i trijumfom rezultatom 97:72 zakazali duel sa domaćim Radničkim iz Kragujevc

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

U pravoj sportskoj atmosferi u kragujevačkom ''Jezeru'', pred oko 2.500 gledalaca, Crvena zvezda je bez većih problema savladala novosadsku Vojvodinu i izborila plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Efikasna igra jedno je od obeležja ekipe Crvene zvezde ove sezone, a u tom stilu su beogradski crveno-beli započeli i učešće na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća protiv Vojvodine.

Raspoloženi Demarkus Nelson predvodio je po efikasnosti Crvenu zvezdu u prvom poluvremenu, a sasvim solidan utisak ostavio je i novajlija Samardžiski koji se sve bolje uklapa u ekipu Vlade Vukoičića.

Zvezda je prvi put do dvocifrene prednosti stigla u sedmom minutu, kada je Nelson pogodio za 22:12. Do kraja prve četvrtine odličnih 27 poena Beograđana, za vođstvo od 27:20.

Stečenu prednost košarkaši Crvene zvezde održali su i u drugoj četvrtini, a jedini značajniji odgovor Novosađana bila je serija 7:0 polovinom druge četvrtine, kada su od 40:28 stigli na 40:35.

Ipak, posle Vukoičićevog tajm-auta, bilo je primetno da Zvezda ''dodaje gas'' i na poluvreme odlazi vođstvom od devet poena viška - 51:42.

Ni treća deonica nije donela ništa novo kad je u pitanju odnos snaga na parketu. Zvezda je stigla na sigurnih ''plus 15'' - 75:60 na ulasku u poslednju deonicu, pa je trener Vukoičić mogao da ukaže priliku svim raspoloživim igračima i neke adute sačuva za polufinalni duel sa kragujevačkim Radničkim.

U poslednjoj četvrtini imali smo prilike da vidimo sve atraktivnije poteze razigranih Zvezdinih košarkaša, pa njihovi navijači, koji su bučnom podrškom davali ton atmosferi u ovom meču, mogu uz veliku dozu optimizma da dočekaju mečeve odluke u borbi za ''Žućkovu levicu'' - 97:72 na kraju.

Demarkus Nelson sa 19 i Igor Rakočević sa 17 poena bili su najefikasniji u ekipi Crvene zvezde, dok je Marković bio bolji od ostalih u redovima Novosađana sa 22 poena.

Ne propustite