Udovičić: "Studentska liga vraća zaboravljene vrednosti!"

Autor: Beta Beta
subota 01.02.2014.
02:05
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta Srbije u ostavci Vanja Udovičić izjavio je danas da Međunarodna univerzitetska košarkaška liga za cilj ima da povrati zaboravljene vrednosti u društvu i spoji narode bivše Jugoslavije.

Povezane vesti

"Ova liga treba da spoji narode bivše Jugoslavije i da prikazuje ljubav, toleranciju i prijateljstvo među mladima. Pored toga, cilj je da se kroz univerzitetski šampionat, jednog dana, u škole vrati sport. Smatram da je ovo početak neraskidivih veza izmedju republika bivše SFRJ", rekao je Udovičić novinarima u Beogradu.

Predsednici univerzitetskih sportskih saveza Srbije, Hrvatske i Crne Gore potpisali su memorandum o saradnji u oblasti studentskog sporta.

Ministar nauke, obrazovanja i sporta Hrvatske Željko Jovanović kazao je da su "sportski mostovi uvek bili najači".

"Budućnost sporta bivših republika Jugoslavije je u univerzitetskom sportu. Znamo šta je značilo održavanje Univerzijade u Zagrebu i Beogradu. Samim tim, ovoj ligi treba dati veliki značaj. Cilj ovoga je da se kroz studentski sport profesionalnim sportistima obezbedi obrazovanje"
, kazao je Jovanović.

Međunarodna studentska košarkaška liga (MSKV) organizuje se već drugu godinu uzastopno, a u sezoni 2013/14. spisak timova povećan je sa 26 na 38, jer su se priključili univerziteti iz Engleske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Letonije i Gruzije.

U Beogradu će se sutra od 13.00 održati ol-star utakmica izmedju tima MSKV i najboljih igrača iz studentskih timova balkanskih država. Po završetku te utakmice, na terenu će se pojaviti legende bivše SFRJ i bivšeg šSR-a.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.