Udruženje profesionalnih fudbalera traži zabranu za Srbiju

Autor: Miloš Marković
sreda 17.10.2012.
11:01
Izvor: Sportske.net

Nakon incidenata viđenih na kraju meča u Kruševcu između mladih selekcija Srbije i Engleske sve su glasniji povici sa ostrva da se domaćin kazni i suspenduje iz međunarodnih takmičenja.

Povezane vesti

Utakmica u Kruševcu između mladih reprezentacija Srbije i Engleske imala je neslavan završetak.

Rasistički povici sa tribina upućeni Rouzu koji je i sam kumovao takvom raspletu, te „projektili“ sa tribina i fizički obračun u tunelu, bacili su senku na čitavu utakmicu.

Engleska javnost je u najmanju ruku šokiranja dešavanjima na terenu, sve su glasniji povici da se Srbija kazni i suspenduje iz međunarodnih takmičenja.

Takvoj inicijativi se pridružilo i Udruženje profesionalnih fudbalera (PFA) Engleske čiji je predsednik Klark Karlsli, pozvao fudbalske vlasti da kazne Srbiju.

„Srbija mora biti kažnjena.“,

"Smatram da UEFA, a što je bitnije FIFA, moraju da reaguju i pošalju poruku da ovakvim stvarima nije mesto u fudbalu.", rekao je Karlsli, čije reči su u britanskoj javnosti naišle na pitanje da li će kazna sačekati Srbiju kada „Ljudi koji vode fudbal u Evropi kao odgovor na rasizam imaju 'rukujte se i krenite dalje'.“

Među komentarima ostrvske javnosti bilo je i onih koji podsećaju da se i u Engleskoj dešavaju slične, gotovo identične stvari, te da se ne treba toliko čuditi scenama iz Srbije.

„Ono što se desilo Deniju Rouzu u Srbiji, desilo se fudbaleru Boltona Marvinu Sordelu u Milvolu pre desetak dana. Dakle, ako mi kaznimo Milvol, možda će i oni kazniti Srbiju“, navodi se.

Britanska javnost se u osvrtu na dešavanja i eventualne sankcije Srbiji osvrnula i sarkastično, rekavši da "veće šanse za kaznu ima Poljska jer nema pokriven stadion, od Srbije koja vređa i tuče mlade fudbalere".

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.