UEFA I klubovi postigli dogovor

Autor: Beta Beta
utorak 28.02.2012.
12:40
Izvor: Beta

Po novom dogovoru sa čelnicima UEFA, klubovi će imati veću zaradu od Evropskog prvenstva.

Povezane vesti

Udružnje evropskih fudbalskih klubova i UEFA postigli su danas na sastanku u Varšavi sporazum prema kojem će klubovi dobiti veći deo zarade od Evropskog prvenstva.

Novi sporazum važiće do 2018. godine, a prema njemu će UEFA isplaćivati zarade i onim igračima koji se povrede na mečevima reprezentacija.

Udruženje klubova saopštilo je danas da je zadovoljno postignutim sporazumom sa evropskom kućomm fudbala, ali da pregovori sa Svetskom fudbalskom federacijom (FIFA) nisu do sada dali rezultata.

Predsednik udruženja 200 najvećih evropskih klubova, Karl Hajnc Rumenige posle dogovora istakao je dobru saradnju sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem.

"Pregovori nisu uvek laki, ali se odvijaju u fer atmosferi uz obostrano poštovanje. Nažalost razgovori sa predsednikom FIFA nisu doveli do rezultata koji klubovi priželjkuju", kazao je Rumenige.

Udruženje evropskih klubova osnovano je 2008. da bi klubovi mogli organizovanije da učestvuju u donošenju odluka koje utiču na njih.

Ipak, od samog početka saradnje sa predsednikom FIFA Sepom Blaterom, pregovori o broju međunarodnih susreta reprezentacija i osiguranja igrača nisu doveli do rešenja.

Prema novom sporazumu sa UEFA klubovi će od zarade EURO 2012. dobiti 55 miliona evra a učešće u profitu biće i veće na sledećem Evropskom šampionatu koji će se odrzati u Francuskoj 2016. godine.

Prihod će klubovi deliti prema učešću njihovih igrača na dnevnom nivou kako takmičenje bude odmicalo.

Takođe, UEFA se složila da pokrije troškove osiguranja igrača na zvaničnim i prijateljskim mečevima svojih reprezentacije, bez obzira da li igraju za evropsku ili neku drugu reprezentaciju.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.