UEFA podleže pritisku - Srbiji se sprema oštra kazna!?

Autor: Miloš Marković
sreda 17.10.2012.
13:17
Izvor: Sportske.net

Evropska kuća fudbala pokrenuće danas disciplinski postupak protiv Srbije koji bi za ishod imao isključenje iz međunarodnih takmičenja.

Povezane vesti

Kako javljaju evropski mediji, pod velikim pritiskom javnosti i pod rizikom da izgubi svoj kredibilitet, UEFA je spremna da pokrene postupak protiv Srbije nakon incidenata na meču u Kruševcu.

Evropska kuća fudbala je primila zvanični izveštaj i zapisnik za meča mladih selekcija Srbije i Engleske koji se završio u haosu nakon što je publika na rasnoj osnovi vređala reprezentativca Engleske Denija Rouza.

Čitava situacija, kao što je poznato, eskalirala je i u fizički obračun između dva tabora, a Srbija u narednim danima može da očekuje i zvaničnu kaznu od strane UEFA.

Mišel Platini je pod velikim pritiskom javnosti, pa i same engleske vlade koja je danas uputila pismo predsedniku UEFA u kome traži „oštre sankcije“.

Pozivima za kaznom se pridružio i britanski Premijer Dejvid Kameron koji, kako se navodi, „zgrožen“ dešavanjima na terenu u Kruševcu.

„Na čelnicima UEFA je da ispitaju dešavanja sa pomenutog meča i mi očekujemo sankcije.“

„Ukoliko želimo da iskorenimo rasizam iz fudbala, onda moramo svojim delima poslati jasnu poruku svima koji ne žele da poštuju toleranciju. Nijedovoljno samo se rukovati i praviti se kao da se ništa nije dogodilo, vreme je da ljudi preuzmu odgovornost za svoja dela.“, navodi se iz kabineta britanskog Premijera.

Fudbalska asocijacija će danas do 16 sati predati svoj lični zapisnik i izveštaj sa meča u kome se navodi i da je delegat UEFA pogođen sa tribina i u kojima se dešavanja na meču opisuju kao „bez presedana“.

Englezi potsećaju i na 2007. godinu kada je Srbija dobila kaznu u iznosu od 24.000 evra zbog rasističkih povika i ovoga puta zahtevaju oštrije rekacije nadležnih organa.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.