UI - Briljantne srpske kajakašice!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.07.2013.
23:00
Izvor: Sportske.net, kajakss.org.rs

Poslednjeg dana takmičenja na Univerzijadi u Kazanju, naše kajakašice od moguće četiri osvojile isto toliko medalja - jedno srebro i tri bronze!

kajakss.org.rs
kajakss.org.rs

Povezane vesti

Nikolina Moldovan je osvojila bronzanu medalju u olimpijskoj disciplni k-1 200m. Ona je najkraću kajakašku deonicu preveslala za 42 sekunde, 401 stotinku stigavši na cilj iza prvoplasirane ruskinje Natalije Podloskaje i beloruskinje Maharite Čiškevič.

Srebro je zatim osvojila ženska postava u sastavu Nikolina i Olivera Moldovan u disciplini k-2 200m. One su ušle u cilj sa vremenom 38,026 sekundi iza posade Belorusije Knudženka, Litvinčuk, a ispred dvoseda Rusije Proskurina, Lavrova.

Treće odličje za srpski univerzitetski kajakaški tim, bronzanog sjaja uzela je Novosađanka Milica Starović u olimpijskoj disciplini k-1 500m. Pobedila je Marina Litvinčuk iz Belorusije (1:57,055), drugoplasirana Poljakinja Đinisevska dok je Starovićeva sa vremenom 1:58,569 doveslala do trećeg mesta na pobedničkom postolju.

U četvtom finalu, drugom za ženski dvosed Nikolina i Olivera Moldovan, u olimpijskoj disicplini k-2 500m osvojena je bronzana medalja. Borčanke su do medalje doveslale u vremenu 1:48,749 sa zaostatkom od 1,882 sekunde za pobedničkom posadom Belorusije Grišina-Čiškevič.

Nikolina Moldovan najuspešnija je takmičarka posle trodnevnog dana kajakaškog nadmetanja na regatnom univerzitetskom centu u Kazanju. Sa ukupno tri osvojene medalje najuspešniji je srpski predstavnik među studentima.


Ne propustite