Ulrih neće Armstrongove titule!

Autor: Beta Beta
nedelja 26.08.2012.
17:29
Izvor: Beta

Posle suspenzije Lensa Armstronga zbog optužbi za doping danas se oglasio i nemački biciklista Jan Ulrih, kome bi trebalo da pripadnu čak tri titule sa Tur d'Fransa, ukoliko one budu oduzete Amerikancu.

Povezane vesti

Nemački biciklista Jan Ulrih rekao je danas da ne želi da mu se naknadno dodele titule sa Trke kroz Francusku iz 2000, 2001. i 2003. godine kada je završavao drugi iza suspendovanog Lensa Armstronga.

"Neću prihvatiti, Armstrong je u to vreme bio brži od mene i ne vidim zašto bih prihvatio titule. To je smešno, uopšte nije sportski", rekao je Ulrih za nemački list Bild.

Antidoping agencija SAD (USADA) suspendovala je Armstronga zbog dopinga i odlučila da mu se ne prizna nijedan rezultat posle 1. avgusta 1998. godine, uključujući i sedam pobeda na Tur de Fransu, od 1999. do 2005. godine.

Organizatori trke saopštili su da neće da komentarišu situaciju dok se ne oglase nadležna tela, USADA i Medjunarodna bicklistička unija (UCI).

USADA ima mandat samo za teritoriju SAD, dok titule na Turu teorijski pripadaju UCI, koja je početkom avgusta osudila "grubo kršenje pravila" u istrazi protiv Armstronga i zatražila da slučaj preuzme nezavisno telo.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.