Umesto slavlja, štrajk!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.03.2013.
23:28
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Konstantina stupiće u ponedeljak u štrajk zbog neisplaćenih zarada iako su pre dva dana napravili veliki uspeh potvrdivši plasman u Superligu Srbije.

juznevesti.com
juznevesti.com

Povezane vesti

Ljubiteljima košarke u Nišu obezbeđeno je da u predstojećem periodu posmatraju tri najkvalitetnija tima u našoj zemlji ali i četiri ekipe koje su već igrale u "Čairu" u okviru KLS.

Košarkaši Konstantina zaslužni su što je taj tim uspeo da ambicije za opstanak u eliti pretoči u plasman u Superligu ali se čini da nemaju podršku onih koji su zaduženi za normalno funkcionisanje kluba pa su odlučili da stupe u štrajk.

"Ne želimo nikog da prozivamo, želimo da dođe neko iz Uprave ili Grada i kaže nam zašto ne dobijamo novac i kada ćemo dobiti zaostale plate. Od avgusta prošle godine do marta ove primili smo samo 3 plate. Nećemo se vratiti treninzima dok ne dobijemo makar 2 plate" kazao je za "Južne Vesti" vicekapiten Vladimir Veličković.

O odluci ekipe da se od ponedeljka obustave treninzi do ispunjenja zahteva obavešten je i trener ekipe ali predsednik UO KK Konstantin za sada ne zna ništa o štrajku.

"Ne mogu ništa da komentarišem jer nisam bio obavešten za štrajk. Sutra ćemo videti šta možemo da uradimo" rekao Dragan Stefanović.

Igrači Konstantina su sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije završili na 4. poziciji, a prvi meč u Superligi je na programu 30. marta od 20h u hali "Čair" kada u Niš dolazi Radnički iz Kragujevca.

Ne propustite