USNS osudio ponašanje selektora

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.03.2013.
20:58
Izvor: Sportske.net

Povodom pojedinih istupa selektora reprezentacije Srbije Siniše Mihajlovića posle poraza od Hrvatske u Zagrebu, zvaničnim saopštenjem se oglasilo i Udruženje sportskih novinara Srbije.

Povezane vesti

Pomenuto udruženje osudilo je ponašanje selektora ''Orlova'' prema preedstavnicima medija, a posebno njegovu izjavu posle meča na Maksimiru da ga ''ne zanima šta novinari pišu'', kao i činjenicu da se dva dana posle meča u Zagrebu nije pojavljivao pred srpskim novinarima.

''Takvo ponašanje jednog fudbalskog profesionalca je krajnje neprimereno i u suprotnosti sa propisima FIFA i UEFA, koji komunikaciju sa medijima tretiraju kao radnu obavezu svakog profesionalca, a odbijanje te komunikacije sankcionišu.

Da li je potrebno podsećati G-dina Mihajlovića, da takav odnos prema novinarima ne bi sebi mogao da dozvoli u Italiji, gde inače živi skoro 20 godina.

Ako njega ne zanima šta misle mediji, zašto bi onda medije zanimalo šta misli Siniša Mihajlović, pitanje je koje se logično nameće, a koje bi trebalo da bude odrednica za budući odnos sportskih novinara prema selektoru, koji je već više puta dokazao da nije dorastao fumkciji koju obavlja'', kaže se, između ostalog, u saopštenju USNS.

Takođe, Udruženje je pozvalo i FSS da reaguje ovim povodom i ''adekvatno kazni'' selektora, uz podsećanje na ''uobičajene norme sportske kulture, koje važe u čitavom svetu''.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.