Uspešan start srpskog vozača

Autor: Beta Beta
nedelja 24.03.2013.
18:50
Izvor: Beta

Srpski vozač Dušan Borković uspešno je počeo sezonu u Evropskom kupu turing automobila, pošto je u jučerašnjim trkama u Monci zauzeo osmo i treće mesto.

Povezane vesti

Borković je u prvoj trci startovao sa četvrte pozicije, u jednom trenutku čak bio i na drugom mestu, ali je posle kazne zbog kontakta sa drugim automobilom i prolaska kroz pit-stop završio kao osmi.

On je u drugoj trci koja je vožena pola sata kasnije startovao sa 17. pozicije, ali se odličnim nastupom probio do trećeg mesta na kraju.

"U prvoj trci sam imao problema sa preupravljanjem i auto se ponašao kao da je na ledu. Kazna prolaskom kroz pit je usledila zbog nepropisnog prelaženja preko žute linije, čega nisam bio ni svestan u tom trenutku, s obzirom da sam vozio pod ogromnim naletom adrenalina. Kasnije sam ostao bez dela branika posle kontakta sa drugim autom", rekao je Borković.

On je dodao da je u drugoj trci izgubio metlicu brisača pa su zbog toga "uslovi bili nemogući i skoro ništa nije vide".

"To je bilo opasno, pre svega prilikom kočenja, gde se naglo smanjuje brzina i treba izbeći udarac sa automobilom ispred", dodao je on.

"U svakom slučaju treće mesto u drugoj trci i ukupno sedam poena na Monci su me ohrabrili i dali pozitivan signal za naredne izazove za koje je preduslov da se auto sredi. Idemo dalje!", rekao je Borković.

Sledeće dve trke Borković će voziti 28. i 29. aprila u Slovačkoj.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.