''Utisak nedelje'' uživo - Čović vs Vujošević

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.04.2014.
21:01
Izvor: Sportske.net

Televizijski duel Nebojše Čovića i Duška Vujoševića na B92, u večerašnjoj emisiji ''Utisak nedelje'' izazvao je ogromnu pažnju u srpskoj javnosti, pa ćemo vam i mi pružiti priliku da i tokom same emisije saznate šta to tako ''epohalno'' imaju da nam njih

Povezane vesti

Autorka i voditeljka emisije Olja Bećković je počela emisiju podsećajući na rano poznanstvo Vujoševića i Čovića, dok su zajedno trenirali košarku u Partizanu...

Nebojša Čović je naglasio da nikad nije bio partizanovac, ali i da se gotovo nikad nije slagao sa Vujoševićem po mnogim pitanjima.

''Odavno sam prepoznao fenomen Duška Vujoševića''.

''U onom uzbudljivom Kragujevcu prošle godine smo poslednji put bili relativno blizu jedan drugom i imali komunikaciju oči u oči''
, konstatovao je Čović.

''Tenzija je počela kad sam se ja vratio u Partizan, posle nekog članka, gde je on u najavi sezone navodno rekao otprilike 'hvataćemo se za gušu'. Ja sam mu odgovorio možda malo oštrije i od tada je krenulo sve'', izneo je svoju verziju Vujošević.

A onda tragikomična scena -  pokušaj voditeljke da ih ''natera'' da jedan drugom kažu ''dobro veče''. I gle čuda - uspela je...

Vujošević poriče da je prvi započeo polemiku, već jednostavno smatra da je morao da reaguje, s obzirom na tešku finansijsku situaciju u njegovom klubu.

On je odgovorio negativno na pitanje da li je Partizan dobio 2.5 miliona evra, pokazujući pritom izjavu Branka Radujka kako ''Telekom'' daje po 3 miliona evra svake sezone Zvezdi i već tada se pojavljuju prvi znaci tenzije.

Vujosevic

''Suština je u parama, oni dobijaju 15 puta više od nas. Mi smo dobili 1.7 miliona, a oni kao Sportsko društvo mnogo više. Dunav Osiguranje je ukinuo sponzorstvo Partizanu, jer je u teškoj situaciji, a dao je 400.000 Zvezdi prošle jeseni.

FK Partizan je dobio 800.000 evra od EPS-a i 200.000 od Dunava. Za to vreme Zvezda je dobila oko 15 miliona. Znači, odnos države prema Partizanu neuporedivo lošiji. To su činjenice kako stoje'',
objašnjava Vujošević.

''Ja nemam nikakav problem sa Partizanom, ni njegovim navijačima, ali mi smeta fenomen da vršiš pritisak, a dobijaš pare od države'', uzvratio je Čović.

''Zvezda je dala transparentno sve podatke i Košarkaški, a pogotovo FK. Imali smo i inspekciju kriminalističke policije i u Zvezdi i u Partizanu i mislim da ćemo uskoro imati epilog tih istraga'', uverava Čović.

covic

On je demantovao Vujoševićeve tvrdnje da Zvezda dobija ''15 puta više'', navodeći taksativno koliko je crno-belima uplaćivano iz pojedinih javnih preduzeća, što se kosi sa Vujoševićevim tvrdnjama.

''Crvena zvezda od NIS-a nije dobila ništa! Gaspromnjeft je ruska firma i to je sponzor Crvene zvezde, kao i Šalkea i Zenita, jer je prepoznao brend Zvezde na Balkanu. To su činjenice. Ko ne veruje, neka proveri'', tvrdi Čović.

A onda, kad je Vujošević počeo da govori, Čović mu upada u reč i - počinju i pretnje i uvrede.

''Nemoj da ti priđem kao Džajić'', kaže Vujošević.

''Primitivac običan, baraba'', uzvraća Čović.

Ima li smisla dalje slušati i pratiti sve ovo...?

Kad se situacija koliko-toliko smirila, Vujoševiću je postavljeno pitanje s kime je zapravo u problemu - sa Čovićem ili državom.

''Država se pretvorila u neku vrstu bankomata kad je u pitanju FK Crvena zvezda, jer sponzorstva od Telekoma i Gasproma idu pre svega njima, a FK Partizan je dobio 15 puta manje. Zato se ja borim protiv toga'', pokušao je da objasni Vujošević...

Čović, s druge strane, tvcrdi da JSD Partizan i klubovi u njemu ''funkcionišu potpuno netransparentno''.

''Notorna je laž da je Zvezda dobila 15 puta više od Partizana!'', tvrdi Čović.

''KK Partizan je dobio 2 miliona evra, iako je dogovor u Vladi bio da Zvezda dobije 1.5 milion, a Partizan 1.7 miliona evra. Sramota je prozivati Vladu koja im je otpisala 1.5 miliona evra duga za poreze!'', kaže Čović.

''KK Partizan je unazad 10 godina dobio ogromne pare od države, pa sad pokušavaju da maskiraju sve to pričom o Fudbalskom klubu, ili nečemu drugom. Žalosno je što predsednik JSD Partizan ne zna koliko su prihodovali od Telekoma sa pripejd karticama'', objašnjava Čović.

A onda se opet nastavlja sa uvredama, prozivkama, pominjanjem uvredljivih pesmica...

Posle smirivanja tenzija, nastavio je Vujošević svoju poznatu priču o reprogramu poreskog duga.

''Čović kad je došao u Zvezdu, zatekao je 16 miliona evra duga. Gde su te pare potrošne? Oni su prijavili porez na smešno malu vrednost'', posle čega je prekinut.

Čović uzvraća:

''Ja bih razumeo da Partizan apeluje, traži da mu se pomogne jer je u finansijskim problemima, ali ne da stalno napada Zvezdu''.

''Ne može tako Vujoševiću! On priča o 16 miliona evra Zvezdinog duga, pa sram vas bilo, koliko laži možete da iznesete'', sve nervozniji je Čović, koji tvrdi da iznosi činjenice iz zvaničnih dokumenata, a da Vujošević nema takve argumente.

Na opasku Vujoševića da je Čović ''svetski poznati doktor mašinstva'', prvi čovek Zvezde uzvraća kako je ''bolje biti doktor mašinstva, nego priučeni trener''.

''Ja sam proglašavan za najboljeg trenera Evrope'', podseća Vujošević.

''Nama država daje neku sumu, koju onda moramo da vraćamo kao porez, a Zvezda nije u takvoj situaciji'', nastavlja Vujoišević priču o finansijama.

''Država je pristala na smešno malu osnovicu za porez kad je u pitanju Zvezda. FK Crvena zvezda je ušla u reprogram, sad tri meseca ne plaćaju, pa me interesuje zašto nisu skinuti sa reprograma. Da mi ne plaćamo kamatu, mi bismo lakše disali.

Zvezda je neznatno manje dobila od nas, iako nije bila ni prvak, a ja sad treba da ćutim, kao neki drugi iz Partizana što ćute i ne smeju da kažu. Čović kaže kako druge novine nemaju hrabrosti da se suprotstave meni osim ''Kurira'', a rođeni brat Vučića Andrej je u Zvezdi. Šta je hrabar 'Kuir', što ja napadam čoveka na vlasti da treba da nam pomogne'',
zaključuje Vujošević.

Čović je imao spreman odgovor.

''Andrej Vučić je bivši košarkaš, igrao je odlično u Radničkom, IMT-u, u inostranstvu i došao da samo pomogne Crvenoj zvezdi, a ništa ne dobija, osim da ga neko proziva na ovakav način.

A Vujošević i kad vas napada i kad vas hvali, on uzima pare. On se ne bavi politikom, a kad ga pitamo šta radiš, šta imaš od imovine, on je stekao 'krvavim radom', a svi ostali krađom.

Dakle, 16 miliona evra nije tačno, već 100.000 evra iznosi dug Zvezde za porez'',
ističe Čović.

Posle pauze, Čović je poručio da je Crvena zvezda Telekom jedinstvena, jedna jedina i da svi trofeji pripadaju njoj i da se ne može sad ''ulaziti u klupski menadžment''.

Takođe, naglasio je da je Zvezda prestigla i Partizanove rekorde u ''Areni'', mečevima pred oko 25.000 gledalaca.

''Partizan mora da prođe tranziciono vreme i toga moraju da budu svesni! Kakvi su njihovi papiri, koje su njihove cifre?'', pitao je Čović.

''Vujoševiću, vi ćete doći do cifre od 2.2 miliona evra i to vaši navijači moraju da znaju'', dodao je Čović.

''Vučić je prema Partizanu koji reprezentuje Beograd i Srbiju bio korektan što je zvao NIS i Telekom da pomognu našem klubu, jer ovde nije dovoljno da samo budete šampion. Iako je ostrašćen zvezdaš, pomogao je Partizanu, dao je reč i ispunio je sve dok mu publika nije pevala na utakmicama.

On je tada prestao da pomaže, jer mu je rečeno kako sam navodno ja to instruisao, i kako on tako nešto nije zaslužio''
, dodao je Vujošević.

Onda su ponovo dočekali priliku za međusobne optužbe, a autorka emisije da konačno prekine ovo mučenje i završi emisiju...Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.