Vaterpolo - Svi bi da izbegnu "Orlove"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.05.2012.
11:11
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Vaterpolisti Srbije u očima nacije najveći su pretendenti za osvajanje zlatne olimpijske medalje. Da respekt prema našem timu postoji, svedoči i trener Grčke, Dragan Andrić, koji je potvrdio da bi najradije voleo da duel sa Srbijom Grci odigraju u grupi k

Povezane vesti

Nema sumnje da se četi Dejana Udovičića daju velike šanse za osvajanje zlatne olimpijske medalje. Kvalitet našeg tima je nesporan a uspesi u prethodnoj deceniji izazivaju kod protivnika strah i želju da, što je moguće duže, izbegnu susret sa "Orlovima" na olimpijskom turniru.

Dragan Andrić, bivši reprezentativac Jugoslavije i selektor nacionalnog tima na OI u Atalanti 1996. godine sada se nalzi na klupi Grčke koja se polako vraća na staze uspeha. Tim je izborio učešće na OI a Andrić je u razgovoru za sa dnevnim listom "Novosti" istakao da bi želeo da se sa Srbijom susretne u grupnoj fazi takmičenja.

"Iskreno, najteže nam je sa našima. Sa ostalima možemo da se nadigravamo. To smo dokazali i na EP u Ajndhovenu, gde smo izgubili sa dva gola razlike od Mađarske, Italije i Crne Gore. Voleo bih da sa našima budemo u istoj grupi, kako se kasnije ne bismo ukrštali. Srbi su favoriti broj jedan. Poslednjih godina su pokazali najviše, kvalitetni su, imaju atmosferu" rekao je Andrić.

Postoji mogućnost da naša, i reprezentacija Grčke pred početak OI obave završni deo priprema zajedno. Još uvek se ne zna da li bi se taj deo priprema odvijao u Srbiji ili Grčkoj.

"Ranije smo se dogovorili da se, ako ostvarimo cilj, jedno vreme zajedno pripremamo. Sigurno će to biti završni deo, jedino se još ne zna da li će se održati u Grčkoj ili u Srbiji" istako je Srbin koji predvodi Grke.

Još uvek nije poznat sastav grupa na olimpijskom turniru a nakon žreba biće poznati protivnici naše selekcije koja će ovog leta pokušati da u svoju zbirku trofeja doda i onaj sa OI.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.