Važna pobeda protiv Estonije, sad pravac Izrael

Autor: Bojan Jovanovic
nedelja 26.08.2012.
12:44
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Košarkaši Srbije sumirali utiske nakon trijumfa protiv Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Zadovoljni su pobedom, ali nemaju vremena za slavlje pošto sledi težak meč protiv Izraela.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Srbija je savladala Estoniju sa 88:63 u četvrtom kolu kvalifikacija za EP u Sloveniji 2013, iako selektor Ivković nije bio zadovoljan igrom "Orlova".

Danilo Anđušić je odlično pogađao protiv Estonaca.

"Bili smo malo “stegnuti” na početku, što su Estonci iskoristili. Vezali su tri trojke, ali smo brzo podigli koncentraciju, stekli veliku razliku i uspeli smo da je održimo do kraja", rekao je Anđušić.

Štimac je zadovoljan pobedom nad neugodnim Estoncima.

"Igrao sam po baltičkim zemljama, pa mi je dobro poznat takav sistem. Estonci su svi šuteri, nisu do kraja definisani po pozicijama. Primera radi, centar Halik sa 208 cm, ima veoma dobar šut. Teško je igrati protiv njih, ali mi smo uradili sve što je bilo potrebno da bismo ostvarili ubedljivu pobedu", kazao je bivši centar Zvezde.

Marko Kešelj već razmišlja o narednim rivalima i "presudnim" mečevima.

"Očekuju nas tri utakmice koje će verovatno biti presudne za plasman u grupi. Između gostovanja Izraelu i Crnoj Gori, dočekujemo Island. Nadam se da ćemo tokom sledeće nedelje imati mnogo izglednije šanse i jasan položaj u našoj grupi", rekao je Kešelj.

Srbija je trenutno druga u grupi A sa tri pobede i jednim porazom. Crnogorci su prvi i imaju sva četiri trijumfa.

"Orlovi" protiv Izraela igraju u utorak od 20:30 u Tel Avivu.

Ne propustite