Venger: "Borba protiv rasizma nikada ne prestaje"

Autor: Miloš Marković
petak 19.10.2012.
12:58
Izvor: Sportske.net

Situacija u Kruševcu koja je potresla fudbalsku javnost, navela je trenera Arsenala da iznese svoj stav povodom gorućeg problema rasizma.

Povezane vesti

Srbija je na udaru engleske javnosti zbog rasističkih napada na Denija Rouza, sud o dešavanjima u Kruševcu daće odgovorna lica UEFA i FIFA.

U gotovo isto vreme, u Engleskoj se još jednom govori i o Džonu Teriju koji nije uložio žalbu na suspenziju FA čime je poslao jasnu poruku.

U svetlu poslednjih dešavanja, trener Arsenala Arsen Venger poslao je svoju poruku u kojoj kaže da se sa fudbalskih terena moraju ukloniti sve vrste predrasuda i netrpleljivosti.

„Nije u pitanju samo rasizam, crni i beli, u pitanju su sve vrste uvreda koje imamo na stadionima. Potrebno je uložiti više napora u borbi protiv diskriminacije i netrpeljivosti.“

„Najbolji način za borbu protiv gluposti je upravo informisanje, obrazovanje, primer pozitivnog ponašanja i shvatanja. To je bitnije od kazne koja je neopdhodna kod određenih oblika nedopustivog ponašanja.“, rekao je Venger koji smatra da bitka protiv rasizma nikada ne prestaje.

„Pred svima nama je mnogo posla, potrebno je mnogo toga uraditi, ali važno je da društvo prihvati odgovornost i počne sa konkretnim potezima. Mislim da će situacija biti bolja, ali bitka protiv rasizma nikada ne prestaje, nikada ne možete reći da je gotova.“, istakao je trener Arsenala.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.