Venger nagovestio odlazak!?

Autor: Miloš Marković
nedelja 02.12.2012.
10:19
Izvor: Sportske.net

Nakon poraza od Svonsija, trener londonskog Arsenala najavio da će na kraju sezone razmisliti o svojoj budućnosti u klubu.

Povezane vesti

Dugogodišnji trener Arsenala trpi veliki pritisak već neko vreme na klupi londonskog tima.

Odlasci prvih zvezda tima, neatraktivna transfer politika i pre svega nedostatak trofeja u kombinaciji sa nezadovoljavajućim rezultatima u novoj sezoni uslovili su brojne kritike na račun iskusnog, 63-godišnjeg Francuza.

Brojka od 21 boda iz 15 prvenstvenih duela predstavlja najlošiji start sezone za Arsena koji će na kraju sezone ozbiljno razmotriti svoju budućnost u klubu.

“U ovom teškom trenutku je najvažnije da pokažemo jedinstvo i ne pokleknemo pod pritiscima. Kraj sezone ostavljamo za podrobnije procene.”

“U ovom trenutku je prerano govoriti o dugoročnim stvarima, u klubu sam dovoljno dugo da mogu da ocenim i svoj rad. Ako ne radim dobro, onda ću morati i da porazmislim o svojoj budućnosti. Svestan sam podrške čelnih ljudi kluba, ali i sam ću proceniti svoj učinak na kraju sezone.", istakao je Arsen Venger.

Inače, slavni Francuz je na klupi londonskog tima još od 1996. godine, uz Ser Aleksa Fergusona jedan od najdugotrajnijih trenera na klupi jednog tima u Engleskoj.

Sa Arsenalom je osvojio 3 titule Premijer Lige, 4 trofeja FA Kupa i isto toliko trofeja Komjuniti Šilda.

Poslednji trofej u nizu je bila titula pobednika FA Kupa iz 2005. godine, sušni period od sedam godina je ono što verne navijače Arsenala najviše i boli.

Ipak, Arsen je zbog svoje politike vođenja kluba, pre svega zbog pozitivnog poslovanja iz finansijskog aspekta konstantno uživao podršku rukovodstva, podršku koja ni ove sezone nije izostala.Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.