Vermez: "Novinari imali spremna pitanja samo za poraz!"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.12.2012.
13:08
Izvor: Beta

Vladimir Vermezović na oproštajnoj konferenciji u ovoj godini govorio o rezultatima, ponašanju mladih igrača, tendencioznom pisanju, odnosu sa čelnicima kluba...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da je zadovoljan rezultatima koje je njegova ekipa ostvarila u jesenjim delom sezone.

"Generalno sam zadovoljan onim što je uradjeno ove polusezone, uprkos svim problemima koje smo imali. I dalje smatram da je Liga šampiona bila prevelik zalogaj za ovu mladu ekipu i Liga Evropa je bila sasvim dovoljno takmičenje za nas. Tu smo možda mogli bolje, ali i gore, pa su tri boda sasvim realna", rekao je Vermezović novinarima na stadionu Partizana.

Analizirajući učinak u prvenstvu Srbije Vermezović je rekao da bi letos prihvatio šest bodova prednosti da mu je to neko ponudio.

"Što se tiče učinka u Kupu (u kojem je Partizan ispao u osmini finala) doneo sam odluku da u tom takmičenju igra drugi tim, kako bih što više razigravao igrače, a ne zato što ne poštujem kup. Desio se kiks protiv Borca, ali kada bismo opet igrali izveo bih isti tim", rekao je Vermezović.

Javnosti je očekivala da će trener Partizana saopštiti odluku o svom odlasku iz kluba, pošto je pre mesec dana rekao da na to pitanje ima spreman odgovor, ali da će pričati o tome kada dodje vreme.

"Ove sezone je bilo dosta nesporazuma sa medijima i vrlo mi smetaju neke laži koje su iznete. Nije tačno da ekipa nije htela da igra protiv Rubina ili da smo pola sata čekali igrače da izadju na trening zbog bojkota. Nije tačno ni da su zaposleni u klubu štrajkovali, a najviše me je pogodilo to što mi posle utakmice sa Tromsom i plasmana u Ligu Evropa niko od novinara mi nije postavio pitanje na konferenciji za medije", kazao je trener crno-belih.

Vermezović je kazao da ima saznanja da su pojedini novinari tada imali spremna pitanja samo u slučaju poraza Partizana.

On je rekao da ne vidi ništa strašno u ponašanju svojih igrača, koji su nekoliko puta ove polusezone učestvovali u više incidenata i sukoba sa protivnicima na terenu.

"Kada sam došao u klubu je usvojen odredjeni pravilnik o ponašanju i mislim da je sada situacija bolja nego što je bila pre. Ne vidim ništa strašno u ponašanju svojih igrača. Nikola Ninković ima 17 godina i kada će da pravi gluposti ako ne sada. Siguran sam da to ponašanje neće uticati na njihovu igru i mislim da će se dovesti u red. Još su samo talenti, a ne veliki igrači i ne treba od njih praviti zvezde kada to još nisu, a biće...", rekao je Vermezović.

On je ponovio da nema problem sa rukovodstvom Partizana i da je normalno što ih vidja samo na klupskim putovanjima.

"Po hijerarhiji moj nadredjeni je sportski direktor Ljubiša Tumbaković i sve što imam da kažem, kažem prvo njemu. Nikada nisam sam otišao kod predsednika Dragana Djurića. To što se ne vidjam često sa članovima upravnog odbora ne znači da ih ne volim ili ne poštujem. Vidjam ih na putovanjima i mislim da je to normalno i da ništa nije čudno"
, kazao je trener Partizana.


Fudbaleri Partizana pripreme za prolećni deo sezone počeće 14. januara.

Ne propustite