Vermez pravo u centar!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.02.2013.
10:17
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana pokrenuo je novu polemiku u vezi formiranja regionalne lige i u fudbalu, uz nostalgična sećanja na vreme kad je i sam bio fudbaler crno-belih i akter velikih derbija protiv ekipa iz bivše Jugoslavije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vladimir Vermezović se u prethodnih nekoliko dana u par navrata osvrnuo na period svoje igračke karijere iz 80-godina prošlog veka, kada je kao fudbaler Partizana osvajao titule, ali i takmičio se u znatno jačoj i zanimljivojoj ligi od ove u kojoj danas predvodi svoj tim sa klupe.

Tom prilikom trener kluba iz Humske nedvosmisleno se založio za formiranje regionalne lige, u koju bi bili uključene najjače ekipe sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Naravno, Vermezović je svestan da veliku prepreku ostvarivanju te ideje predstavljaju znatno veće tenzije na ovim prostorima, nego u vreme pre raspada Jugoslavije, ali takođe to ne želi da prihvati kao izgovor da se ne počne sa određenim koracima u tom pravcu.

Trener šampiona Srbije zalaže se čak i da na svim utakmicama bude dozvoljen pristup i gostujućim navijačima, jer kako je rekao, ''kakav bi to derbi između Partizana i Hajduka bio, kada ne bi bilo navijača obe ekipe''.

Bez obzira što još uvek ima dosta protivnika ove ideje, utisak je da Vermezović razmišlja na pravi način i da se mora početi makar sa određenim koracima u smirivanju tenzija, kako bismo u budućnosti ponovo bili u prilici da i na ovim prostorima gledamo kvalitetniji fudbal.

Jača konkurencija je neophodna, a samim tim i kvalitet ekipa bi se unapređivao. Ovako, iz godine u godinu jaz u odnosu na Evropu sve je veći, a kako je krenulo, naši klubovi bi sa najjačim evropskom ekipama mogli da se susreću samo negde na pripremama, što je recimo Zvezdi uspelo u Antaliji, gde je igrom slučaja boravio Šahtjor...

Ne propustite