Vokri: "Gostovaće Hrvatska u Prištini..."

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.01.2014.
17:40
Izvor: Sportske.net

Predsednik takozvanog Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri izjavio je da je u datom trenutku najvažnije da će reprezentacija te samoproklamovane zemlje moći da igra utakmice i dodao da će doći dan kada će selekcija Hrvatske biti ugošćena u Prištini.

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Partizana a sada predsednik Fudbalskog saveza takozvane države Kosovo Fadilj Vokri pozdravio je odluku FIFA iako je priznao da su pregovori bili dugotrajni i teški.

"Najvažnije je da i mi na Kosovu možemo da igramo fudbal. Napravljeni su određeni kompromisi. Pregovori su bili dugotrajni i teški. Međutim, na ovome se nećemo zaustaviti. Cilj Fudbalskog saveza Kosova u narednom periodu je puno i zvanično međunarodno priznanje u FIFA i UEFA, što znači i učešće naših reprezentativnih selekcija i klubova u međunarodnim takmičenjima sa našim državnim simbolima" rekao je Vokri.

FIFA je u ponedeljak na hitnoj sednici IO kojom je predsedavao sam Sep Blater dala dozvolu tzv. reprezentaciji Kosova da igra prijateljske mečeve, ali bez nacionalnih obeležja, zastava i intoniranja himne.

Ranije je bilo najavljeno da će Kosovo prvi prijateljski meč odigrati sa Hrvatskom u Prištini ali do toga neće doći jer je FIFA ograničila tzv. FS Kosova da ne sme da zakazuje prijateljske mečeve sa reprezentacijama sa teritorije bivše SFRJ.

"Doći će vreme i za utakmicu sa Hrvatskom u Prištini. Nadam se... Selekcijama Hrvatske i BiH želimo puno sreće na SP. Narod Kosova će pomno pratiti sve utakmice naših prijatelja i komšija, i biće uz njih", rekao je Vokri po tom pitanju.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.