Voždovac - Crvena zvezda 1-0 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.09.2013.
14:51
Izvor: Sportske.net

Kraj derbija na Vračaru, Voždovac golom Marušića savladao Crvenu zvezdu! Domaći tim u nastavku prokockao čak četiri stopostotne prilike, ali i Zvezda u samom finišu!

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zvezda oslabljena neigranjem kapitena Nenada Milijaša, dok Voždovčane od prvog minuta predvode nekadašnji kapiteni Zvezde i Partizana - Dejan Milovanović, odnosno Stefan Babović.

Zvezda je već u prvom minutu mogla do vođstva. Odlična akcija debitanta Petkovića, zatim Ninkovića i Daude, čiji udarac sa nekih četiri-pet metara zaustavlja golman ''Zmajeva'' Perić.

U devetom minutu nova opasnost po gol Voždovca i još jedna odlična intervencija Nikole Perića. Ovog puta Zvezda je stvorila šansu posle kornera koji je izveo Kovačević, a Gogićev šut pod prečku uspeo je da zaustavi golman domaćih.

A onda, 13. minut i prava opsada gola Zvezde, ali kao i protiv Donjeg Srema pre nedelju dana, Boban Bajković, kapiten Zvezde u ovom meču uspeva da sjajnom intervencijom sačuva svoju mrežu. Đorđević je bio u odličnoj prilici iskosa sa leve strane, Bajković odbio loptu, onda je pokušao i Babović, pa Marušić, ali se Zvezda nekako odbranila...

Ređaju se prilike na obe strane, u 18. minutu ni Miloš Ninković nije uspeo da savlada Perića posle centaršuta sa leve strane.

Minut kasnije Ninković je iz kornera asistirao Pečniku, ali je i slovenački internacionalac neprecizan.

U 26. minutu još jednu priliku nije iskoristio Dauda, ali ovog puta Voždovčani munjevito kažnjavaju ovaj promašaj! Usledila je kontra preko Marušića, koji je pobegao neopreznom Darku Laziću, izbio sam ispred Bajkovića i zatresao mrežu - 1:0!

Zvezda pojačava pritisak, žele gosti da što pre izjednače, ali ''Zmajevi'' i dalje uspevaju da sačuvaju svoju mrežu.

U samom finišu prvog poluvremena i prva izmena u Crvenoj zvezdi. Nejca Pečnika je zamenio Luka Milunović.

Tek što je počelo drugo poluvreme, nova stopostotna prilika za Voždovac, ali Bajković spašava Zvezdu!

Besan je golman Crvene zvezde na svoje saigrače iz odbrane, koji su ponovo dozvolili kontru domaćima i situaciju jedan na jedan u kojoj se, međutim, nije snašao Vladimir Đilas! On je bio u još boljoj situaciji nego Marušić kada je postigao gol, ali se nekako spetljao na ulasku u kazneni prostor, da bi na kraju njegov udarac sjajnom intervencijom zaustavio Bajković!

Sve veća konfuzija u odbrani Zvezde! U 52. minutu nova sjajna prilika za Marušića, koji posle indolentne reakcije Mijailovića i Lazića snažno šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored gola!

Hoće li sada Zvezda kazniti promašaje Voždovčana?

Međutim, nastavlja se ista slika na terenu, u 60. minutu nova prilika za Đilasa i nova odbrana Bajkovića! Ovog puta je Martinović loše intervenisao glavom, lopta dolazi do Đilasa koji snažno šutira iskosa sa leve strane, međutim Zvezdin golman ponovo sjajno reaguje...

To je bilo sve od kapitena Voždovčana na ovom meču, pošto je u 70. minutu ustupio mesto Ognjenu Ožegoviću, koji je upravo iz Zvezde stigao na pozajmicu.

Ulazimo polako u poslednjih 15 minuta meča, a navijači Crvene zvezde skandiraju svojim ljubimcima ''igrajte fudbal''...

Ali, kakvu priliku je u 80. minutu propustio Marušić!? Izbio je opet sam ispred Bajkovića na nekih pet metara od gola, golman Zvezde je odbio loptu koja se ponovo odbija do Marušića, on opet šutira, ali sa gol linije izbija Kovačević...

Konačno, minut kasnije, šansa i za Zvezdu, Abiola Dauda je pokušao posle solo akcije, ali lopta završava zamalo pored leve stative. Ostaje 1-0 za Voždovac...

Ali, tek slede prave prilike za Zvezdu! Samo dva minuta kasnije, nova sjajna šansa za Daudu, koji je uspeo da iznudi korner, da bi zatim Martinović došao u priliku za udarac, ali je sa sedam metara loptu poslao visoko preko gola!

Nova prilika za Martinovića i u 89. minutu, ovog puta iz slobodnog udarca, ali se lopta od živog zida odbija u korner.

Sam finiš meča, ušao je i Mrđa u ekipi Zvezde, nastavlja se opsada gola ''Zmajeva'', ali u 90. minuitu golman Perić u dva navrata fenomenalno interveniše posle pokušaja Kasalice i Mrđe!

Voždovac: Perić, Jašić, Nikolić, Lalić, Obradović, Dragović, Đorđević, Milovanović (Sekulić od 58.), Babović, Marušić, Đilas (Ožegović od 70.).

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Martinović, Lazić, Mijailović, Kovačević, Gogić, Vešović, Ninković, Pečnik (Milunović od 44.), Dauda.
Perić, Jašić, Nikolić, Lalić, Obradović, Dragović, Đorđević, Milovanović, Babović, Marušić, Đilas. Trener: Nenad Lalatović. Crvena zvezda: Bajković, Petković, Martinović, Lazić, Mijailović, Kovačević, Gogić, Vešović, Ninković, Pečnik, Dauda. Trener: Slaviša Stojanović.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=109757

Ne propustite