Vujošević: ''U Ljubljani kao protiv Bešiktaša''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.11.2012.
17:59
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Posle prvog trijumfa u Evroligi ove sezone, košarkaše Partizana očekuje novo veliko iskušenje, ali u regionalnoj ABA ligi, protiv Olimpije u Ljubljani.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana u ponedeljak od 20:30h gostuiju ljubljanskoj Olimpiji, u poslednjoj utakmici 9. kola ABA lige.

Crno-beli su u prošlom kolu potpuno nadigrani u Pioniru od Crvene zvezde, ali su uspon forme najavili pobedom nad Bešiktašom u četvrtak u Evroligi. Ipak, i Olimpija u meč ulazi posle evroligaškog trijumfa nad italijanskom Kantuom, pa nema dileme da nas očekuje derbi u pravom smislu. 

Težine zadatka je svestan i trener Partizana Duško Vujošević koji ipak veruje da uz igru poput one iz duela sa Bešiktašom, njegov tim može da se nada sedmoj pobedi u regionalnoj ligi.

''Olimpija ima najveće pretenzije kada je u pitanju ovogodišnje takmičenje u Jadranskoj ligi. Nisu najsrećnije startovali, s obzirom na četiri poraza koja su zabeležili, pa će protiv nas da igraju što kvalitetnije i da poprave taj skor. 

Očekuje nas jedna vrlo teška utakmica i mi ćemo nastojati da ponovimo mnogo dobrih stvari, elemenata u našoj igri koji su bili prisutni na poslednjoj utakmici protiv ekipe Bešiktaša.

Sa osnovnom idejom i planom da pobedimo tu utakmicu, što bi nam mnogo značilo u nastavku šampionata, da dočekamo mnogo mirnije naredne protivnike koji nas čekaju. Sam taj ritam odigravanja utakmica, četvrtak-nedelja, ostavlja nam mnogo kvalitetnijeg i mirnijeg prostora za ovom mladom ekipom kao što je naša'', izjavio je Vujošević. 

Ne propustite