Vujošević: "Zvezda nam 'napala' igrače"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.08.2013.
21:33
Izvor: Sportske.net

Trener KK Partizan Duško Vujošević kazao je da zbog blokade računa šampion Srbije dolazi u poziciju da ne može da isplaćuje zarade igračima što pojedini klubovi, među njima i Crvena zvezda Telekom, koriste da ih privole u svoje redove.

Povezane vesti

Strateg šampiona Srbije i Regionalne lige tvrdi da još uvek nema naznaka da će račun Partizana biti odblokiran jer i dalje nema pomoći države koja je više puta tražena na različite načine.

Pri takvoj postavci stvari klub ne uspeva da isplati dugovanja iz prethodne sezone svojim košarkašima pa Vujošević tvrdi da određeni klubovi, među kojima i Crvena zvezda Telekom, koriste priliku da "ugrabe" igrače Partizana.


"Sport nije profitabilna delatnost, pa mora da bude potpomognut od države. Uz maksimalnu kontrolu, kako bi se sprečilo eventualno pranje novca i bilo kakve malverzacije. Bitno je da se napravi dogovor, džentlmenski, da se odblokira račun koji, ako ne radimo po dogovoru, može odmah da se blokira. Ovako idemo ka tome da ekipa ne može dostojno da reprezentuje našu košarku u Evroligi, a mislim da to nije nikome u interesu. Otkad je račun blokiran ne mogu da se isplate ni dugovi prema igračima iz sadašnjeg tima, zbog čega je bilo 'napada' na njih iz Zvezde i drugih ekipa" rekao je Vujošević za "Novosti".

Sudeći prema navodima trenera crno-belih, početak avgusta bi mogao da odredi kompletan tok sezone jer bi u slučaju nastavka blokade računa crno-beli mogli da dožive krah.

"Moralo bi sve da se završi najkasnije do 10. avgusta. Nemojte da shvatite to kao neku ucenu, ali osećam uznemirenost dela naroda koji navija za Partizan" konstatovao je Vujošević.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.