Vukoičić: ''Nama nije cilj samo plasman na F4''

Autor: Beta Beta
nedelja 24.03.2013.
14:47
Izvor: Beta

Dan posle poraza u Kragujevcu, trener Crvene zvezde okrenut narednim izazovima, uz poruku da crveno-beli na završnom turniru imaju maksimalne ambicije.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da na završnom turniru Jadranske lige nema favorita, ali da je cilj njegove ekipe ostao isti - da obezbedi plasman u Evroligu i da pokuša da osvoji šampionski prsten regionalnog takmičenja.

"Ambicije Zvezde od početka sezone su poznate. Cilj nije samo bio da odemo u Laktaše, već da s jedne strane obezbedimo plasman u Evroligu, ali i da pokušamo da osvojimo šampionski prsten. To neće biti lako ostvariv cilj, jer na 'fajnal foru' neće biti favorita", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde su kao drugoplasirana ekipa iz Jadranske lige izborili plasman na završni turnir, koji se od 25. do 27. aprila igra u Laktašima.

"Ima još vremena do početka turnira, a znamo da na dan utakmice neki igrač može da se povredi, izostane iz tima i time sve promeni. Sve ekipe će imati problem, jer će pojedini igrači biti van tima zbog dozvoljenog broja stranaca u našoj Superligi. To se odnosi na Zvezdu, Radnički i Partizan, ali ni Igokea neće biti izuzetak, jer u Bosni postoji pravilo o broju mladih igrača", rekao je on.

"Sve to će sigurno uticati na formu. Medjutim, činjnica je da četiri najbolja tima igraju finale, da su tu tri tima iz Srbije što je veliki uspeh i pokazatelj našeg kvaliteta u odnosu na region. Sve prognoze o konačnom plasmanu su nezahvalne. Pomalo su mi smetale neke najave koje su govorile da u utakmici u Kragujevcu niko neće želeti da pobedi", dodao je trener Zvezde.

Za trofej Jadranske lige boriće se i Igokea, koja je osvojila prvo mesto u regularnom delu prvenstva, Radnički iz Kragujevca, koji je bio treći i aktuelni šampion Partizan, koji je zauzeo četvrto mesto.

"Izmedju Partizana i Radničkog nema mnogo razlika, jer su to dva fantastična tima, koja igraju jako dobro. Međutim i mi i Igokea posedujemo kvalitet, ko god je došao do završnog turnira regionalne lige morao je mnogo toga da prođe", istakao je Vukoičić.

On je podsetio da je njegova ekipa na početku regionalne lige napravila negativan rezultat od jedne pobede u pet utakmica, ali da je nakon toga uspela da popravi igru. Rekao je da je poraz u Laktašima "odredio sudbinu Zvezde".

"Dugo smo bili u igri za prvu poziciju, ali je meč u Laktašima odredio našu sudbinu. To je bila utakmica na jednu loptu. Imali smo poslednji napad, šut za pobedu, ali nismo uspeli. Mislim da smo tada praktično izgubili bitku za prvo mesto", rekao je on.

"Ipak, obezbedili smo drugo mesto dva kola pre kraja. Uzimajući u obzir sve faktore, kao što su igranje u Evropi i osvajanje domaćeg Kupa nemamo razloga da budemo nezadovoljni. Došli smo do 'fajnal fora'. Jedna utakmica će nam biti dovoljna za plasman u Evroligu, a uklaskom u finale borićemo se i za osvajanje trofeja", zaključio je Vukoičić.

Zvezda je sinoć u Kragujevcu izgubila od Radničkog sa 75:80. U ekipi Zvezde nije bilo Igora Rakočevića zbog bolesti i Vuka Radivojevića, koji je povređen.

"Utakmica je završena sa pet poena razlike u korist Radničkog, a rezultat ne govori u prilog tome koliko je bilo neizvesnosti. Duel je praktično rešila jedna lopta u poslednjim sekundama. Bili smo pripremljeni na izostanak Radivojevića, a Rakočević je dobio visoku temperaturu, pokušao je da se zagreje, ali nije mogao da stoji. Nije alibi, ali se u toj situaciji nismo najbolje snašli", rekao je on.

"Radnički je zasluženo pobedio, a ostaje žal što nismo imali malo bolji procenat šuta sa linije penala", dodao je Vukoičić.

Ne propustite