WADA: ''Britanci uludo troše i vreme i novac u borbi protiv dopinga''

Autor: Beta Beta
utorak 01.05.2012.
18:44
Izvor: Beta

Svetska antidoping agencija (WADA) optužila je danas Britansku olimpijsku asocijaciju (BOA) da "baca mnogo vremena i novca" na neuspešni pokušaj da održi svoju doživotnu suspenziju sa Olimpijskih igara za dopingovane.

Povezane vesti

Generalni direktor WADA Dejvid Hauman rekao je danas da je BOA trebalo da odustane od svog pravila pre nekoliko meseci, kao i da od početka nije bila u pravu što je odstupila od opšteg pravila u svetu.

BOA je slučaj vodila do Suda za sportsku arbitražu (CAS) koji je u ponedeljak presudio da je britanski pravilnik nevažeći jer suštinski donosi drugu kaznu za jedan prekršaj, kao i da nije u skladu sa pravilnikom WADA.

"Kad se sve sabere, potrošili su mnogo vremena i mnogo novca i dobili su neizbežan rezultat", rekao je Hauman.

On je dodao da BOA do 18. maja mora da opozove svoje pravilo, da ne bi bila prijavljena Medjunarodnom olimpijskom komitetu zato što nema pravilnik u skladu sa WADA, što je obaveza svih nacionalnih komiteta.

CAS je u oktobru odbacio pravilo MOK da zabrani učešće na Olimpijskim igrama sportistima koji su zbog dopinga bili suspendovani duže od šest meseci, takodje navodeći da bi to bila druga kazna za isti prekršaj.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.