Zaboravljeni Šišić mogao da "otme" titulu Zvezdi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.06.2014.
22:24
Izvor: Sportske.net

Problemi sa kojima se u FK Crvena zvezda suočavaju iz dana u dan bivaju veći a kada u javnost procure informacije koje je obelodanio nekadašnji zastupnik Slovenca Mirnesa Šišnića.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U danima kada na "Marakani" sa zebnjom i strahom iščekuju odluku UEFA povodom evro-licence na adresu kluba iz Ljutice Bogdana stižu loše vesti i novi problemi.

Bivši menadžer nekadašnjeg Zvezdinog prvotimca Mirnesa Šišića otkrio je za "Novosti" da se niko od čelnika šampiona Srbije nije setio duga koji je još 2013. godine trebalo da bude izmiren a koji je, da je Šišić želeo, mogao da košta crveno-bele titule.

"Šišićev slučaj je jedan od onih koje Zvezda nije regulisala, iako je izvršna presuda doneta 2013. Sad je kasno za bilo kakav dogovor, ni promil šanse ne postoji da on sada pristane. Imali su više od godinu dana da reše to, a oni se tim problem bave u sekund do ponoći" izjavio je za "Novosti" Dejan Stefanović.

Stefanović više ne obavlja menadžerske poslove jer je postao član Komisije FIFA za status igrača i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Slovenije.

Nekadašnji zastupnik Mirnesa Šišića tvrdi da su nekadašnji ćelnici Crvene zvezde tražili od svog bivšeg fudbalera da potraživanja umanji za 40%, na šta je Slovenac pristao, a onda je prevaren i izigran za razliku od 150.000 evra.

Zbog svega navedenog, Šišić je sačekao da se šampionat u Srbiji završi, kako Zvezdi ne bi bili oduzeti bodovi, a onda je odlučio da pred Disciplinskom komisijom FIFA potraži pravdu i naplati ono što mu pripada.

"Disciplinska komisija FIFA trebalo je da se sastane u maju, ali je odložena za jun, čime je Zvezda izbegla opasnost oduzimanja bodova u tek završenoj sezoni, a samim tim i gubitak titule. U zavisnosti od odluke ovog tela, koja je izvršna za sve nacionalne saveze, Zvezda može da bude kažnjena novčano, oduzimanjem tri do šest bodova u narednoj sezoni, a krajnja mera je izbacivanje u niži rang" objašnjava Stanković.

Posle novog duha iz ormana koji je u Ljutice Bogdana iskočio usled neodgovornosti čelnika Crvene zvezde postavlja se pitanje kako će se crveno-beli izboriti sa svim poteškoćama i mačevima koji im vise nad glavom.

U ovom trenutku, evro-licenca deluje kao najmanji problem jer su problemi koji su se godinama gomilali doveli egzistenciju kluba pod znak pitanja.

Ne propustite