Zamer: "Bundesligaši pokazali dominaciju"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.12.2012.
16:28
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Bajern Minhena smatra da su nemački klubovi pokazali koliko je Bundesliga jako takmičenje jer su u LŠ i LE uspeli da se izbore za mesta u eliminacionim rundama dva prestižna takmičenja.

Povezane vesti

Prvi put u istoriji postojanja LŠ sva tri nemačka predstavnika izborila su se za plasman u osminu finala a ništa lošiji nisu bili timovi koji su se takmičili u LE pošto su Menhengladbah, Bajer i Hanover uspeli da obezbede proleće u Evropi.

Ako se tome doda da bi i Štutgart mogao do šesnaestine finala LE onda postaje jasno zašto su jesen u Evropi obeležili nemački klubovi.

Matijas Zamer rekapitulirao je jesenji deo takmičenja u LŠ i LE i konstatovao da su nemački klubovi ostvarili ogroman uspeh ali da euforije ne sme biti.

"Oduševljen sam uspehom koji je ostvario nemački fudbal uopšte. Ipak, ne smemo se zadovoljiti time što su tri tima u LŠ ostvarila plasman u osminu finala jer tek sada počinje ono pravo" kazao je Zamer.

Zamer je dodao da ne sme biti prevelikog slavlja jer nemački klubovi moraju da drže visok standard koji će podrazumevati da svake godine makar po dva kluba stignu do eliminacione faze takmičenja u LE.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.