Zanimljiva organizacija priprema ''večitih''...

Autor: Darko Mitrović
subota 01.02.2014.
10:53
Izvor: Sportske.net

Zimske pripreme za prolećni deo sezone je u punom jeku, a ovih dana su sve glasniji kritički komentari od strane navijača na račun plana priprema beogradskih crno i crveno-belih.

Povezane vesti

Da podsetimo, fudbaleri Partizana glavni deo priprema za drugi deo sezone obavljaju u Turskoj, u Beleku, dok se Crvena zvezda i ovog puta odlučila za Sloveniju.

Međutim, ono što je zajedničko i jednima i drugima, a što sada izaziva brojne negativne komentare, jeste podatak da su i u Zvezdi i u Partizanu odlučili da pripreme prekinu ''na pola'', vrate se nazad u Beograd, pa posle par dana odmora i rada u glavnom gradu, opet odu na pomenuta odredišta kako bi pripreme priveli kraju.

Naravno, argument u prilog ovim potezima ''večitih'' je dobro poznata činjenica da pripreme teško padaju igračima, da im svake izgledaju kao ''najteže u karijeri'', pogotovo ako se baš oduže, pa je poželjno da se oslobode nervoze povratkom svojim domovima, makar na nekoliko dana.

Ali, s druge strane, svi smo svedoci kakve je probleme imala Crvena zvezda. Zbog aktuelnih vremenskih neprilika u Srbiji, ekipa Slaviše Stojanovića nije mogla da trenira na Marakani, već je pomoć zatražila od FSS, kako bi treninge obavila u Staroj Pazovi i veliko je pitanje šta su crveno-beli dobili ovim kratkotrajnim povratkom iz Slovenije.

Slično je i sa Partizanom, crno-beli se vraćaju iz Turske, gde su odradili prvi deo priprema, a ako budu imali sreće, narednih dana u Beogradu će imati nešto bolje uslove u odnosu na ''večitog rivala''.

Takođe, postavlja se i pitanje ekonomske isplativosti ovakve organizacije priprema u vreme finansijske krize koja je pogodila prvenstveno Crvenu zvezdu, ali na Marakani su, izgleda, rešili da uštede na novinarima, s obzirom da je na drugi deo priprema sa klubom mogao da krene znatno manji broj izveštača, nego kad je u pitanju prethodni odlazak u Sloveniju.

Bilo kako bilo, ovakav plan rada je njihov izbor, na nama je da komentarišemo, a proleće će pokazati ko će na kraju, uprkos svemu, izaći kao šampion...
Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.