Zbog čega se ne vole Konte i Kapelo?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 17.02.2014.
13:11
Izvor: Sportske.net

U Italiji sukob neprikosnovenog "Dona" i mnogi kažu njegovog naslednika tema dana. Kada je Fabio Kapelo u pitanju svi se uzdržavaju od sukoba sa njim, ali Konte uvek kaže ono što misli...

Povezane vesti

Ranije je Kapelo hvalio Konteov Juventus, ali i obavezno naglašavao da je sada lakše pobeđivati nego u njegovo vreme, jer je liga slabija.

Konte nije baš dobro gledao na te komentare ali se uzdržavao da odgovori, mada je na jednoj konferenciji zimus u Dubaiju bilo jasno da su dva trenera u hladnim odnosima.

Eksplodiralo je prošle nedelje. Fabio Kapelo je kritikovao Kontea zbog ponašanja posle meča u Veroni. Naime, iznerviran činjenicom da je njegov tim opušteno ušao u drugo poluvreme i ispustio pobedu, Konte je ukinuo slobodan dan.

"Nikada ne bih terao igrače da treniraju zato što sam ljut", rekao je Kapelo.

To je izazvalo burnu reakciju Antonija Kontea.

"Kapelo priča gluposti, zabada nos tamo gde mu nije mesto. Osvojio je ovde dva skudeta, ali niko ih ne seća. Svi se sećaju da su Juventusu te titule oduzete. Imao je najjači tim u Evropi, a stigao je do četvrtfinala Lige šampiona. Sećam se Lipijevog Juventusa i Trapatonijevog, ali Kapelovog ne", osuo je Konte paljbu.

Naravno, mediji su ga dočekali na zicer, rasplamsala se opet polemika o Kalćopoliju.

A gde je čuveni proces, tu je Lućano Mođi.

"Kontea treba da bude sramota. Ako ne priznaje te dve Kapelove titule, onda ne bi trebalo da igra na stadionu na kome je 31 zvezdica", grmi Mođi sa stranica Panorame.

On smatra da je sukob između Kapela i Kontea lične prirode.

"Antonio pamti da je izgubio mesto u timu kada je došao Kapelo koji se okrenuo mlađim igračima", optužuje Mođi.

Kapelo je po dolasku iz Rome, u leto 2004. godine, sa sobom doveo Emersona, forsirao je Takinardija, Apiju i mladog Blasija, odmah je rekao da mu Konte nije potreban pa je kapiten Juventusa završio karijeru.

Većina smatra da Konte nije trebalo takvim tonom da priča o Kapelu, ali u njegovim rečima ima istine. Don Fabio je vodio Juve te dve godine do dve titule, kako kažu navijači osvojene na terenu, ali oduzete u kalćopoliju. Međutim, u Evropi iako je imao verovatno najbolji tim nije napravio ništa značajno.

Koliko je bio jak tim, u leto 2006. u finalu Mondijala igrali su Italijani i Francuzi,  šest igrača Juventusa bilo je u startnim postavama, do kraja meča na terenu su se pojavila još dvojica, Del Pjero i Trezege.

Taj tim je svakako bio mnogo kvalitetniji od ovog Konteovog, ali Juventus nije bio tako dominantan kao ove dve godine.

"Možda mu to smeta", dodaje Konte koji smatra da je njegov, ali igrački Juventus, iz Lipijeve ere sredinom devedesetih najbolji Juve svih vremena.

Polemika će biti nastavljena, klub se nije oglašavao, ali s obzirom da su svi ljudi iz ere pre kalćopolija poput Mođija, Đirauda, Betege pa i Kapela ne baš rado viđeni gosti u Juventusu, jasno je da će stati uz svog trenera.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.