Zvezda bi BATE pelcer?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 06.12.2012.
09:04
Izvor: Sportske.net

Jedna od ideja za novog trenera je Viktor Gončarenko koji sedi na klupi BATE Borisov. Belorus je najmlađi trener u istoriji Lige šampiona, a na neki način bi predstavljao kompromis između dve struje na "Marakani". I navijači za ovu ideju...

Povezane vesti

Kako piše "Sport" u Zvezdi su već stupili u kontakt sa Gončarenkom koji je sinoć vodio tim u Ligi šampiona protiv Bajerna.

Za ovog stručnjaka se vezuje dominacija kluba iz Borisova u Belorusiji, ali i pisanje istorije, plasman u Ligu šampiona 2008. kada je postao najmlađi trener u istoriji ovog takmičenja.

Podvig je ponovio ove sezone, a u međuvremenu je prošle uspeo i da prezimi u Evropi. To su sjajne preporuke, međutim pitanje je koliko je ovakva Zvezda primamljiva mladom treneru koji je prekinuo fudbalsku karijeru pre deset godina zbog povrede.

Na neki način on bi spojio ono što dva mišljenja o novom treneru koja obitavaju ovih dana na "Marakani".

Zoran Stojadinović želi stranca, veći deo uprave je na tom mišljenju, međutim problem je novac, naime, svi pominjani su preskupi, a ne garantuju ništa. Sa druge strane, Gončarenko bi verovatno bio jeftiniji, ne traži posebne uslove, poput prevodioca, vozača, ali list je došao do saznanja da jedino insistira na kompletnom stručnom štabu iz Belorusije, tačnije svojim saradnicima.

Dragan Džajić je i dalje za domaćeg stručnjaka, konkretno Rajevca. Situacija je takva da će klub morati da preseče do kraja nedelje, kada će biti prihvaćena ostavka Jankovića. Ne mislimo konkretno da imenuje trenera, već da odluči o foto - robotu novog čoveka na klupi.

Najpopularniji navijački portal redstarbelgrade.info je sproveo anketu među navijačima njih preko 70% bi veoma rado videlo Belorusa na klupi, a razlog je veoma jasan, on ima sjajan rezultat sa timom koji crpe snagu od domaćih igrača, forsira igrače iz svoje škole i gaji prepoznatljiv stil igre od koga ne odstupa godinama...

Na potezu je Zvezda...

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.