Zvezda - Enigma štoper!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 29.12.2013.
10:14
Izvor: Sportske.net

Ko o čemu, Zvezda o štoperima. Iz jednog u drugi prelazni rok, ponavlja se ista priča, setite se balade o Kornelu Salati.

Povezane vesti

Menjali su se treneri, uprave, sportski direktori, nekako kada dođe prelazni rok krene licitacija oko štopera. Prosinečki, ali i njegovi prethodnici su ukazivali na potrebu da se dovede defanzivac.

Za Zvezdu su po pravilu bili ili preskupi, ali bilo je i loših procena. Svojevremeno je aktuelan bio Slovak Salata, koji je završio u Rusiji, kasnije ga je i želeo Partizan.

Setite se da su defilovali defanzivci, Li Adi je bio sjajan igrač, uz problem sa ponašanjem, znamo svi šta se desilo Vilotiću, Spajić je posle godinu dana otišao u neki mnogo bolji fudbal.

Letos je po mnogima, ceh plaćen u Evropi protiv Černomoreca, Džajić je pre par dana rekao da je Krneta talentovan, tu je i Lazić, ali su oni bačeni u vatru bez iskustva.

Sada klub želi da se pojača iskusnim štoperom, no želje poput Biševca su nerealne, dok sa druge strane Luković nije tako blizu, kao što se mislilo. Naime, on je preskup u ovom trenutku, tačnije, Zvezda teško u ovoj finansijskoj situaciji može da garantuje njegova primanja.

Pominju se razna imena, licitira se štoperima, onim slobodnim i onima koji to nisu. Iskristalisalo se ime Vujadina Savića koji bi došao iz Bordoa na pozajmicu, ima još nekih varijanti, razmišlja se o povratnicima poput Ognjena Vranješa koga su na "Marakani" otpisali pre četiri godine.

Trener Stojanović smatra da su potrebna dva iskusna štopera, aktuelna je bila priča oko Marka Šulera koji je bio interesantan i Partizanu u prethodnim prelaznim rokovima, ali on je prvo preskup, a i da nije blizu je odlaska u Maribor. Želi da bude kod kuće, "Ljubičasti" igraju i LE, što je svakako veći izazov.

Dakle, jedini način su pozajmice, ili slobodni igrači, na "Marakani" nemaju novca za velika pojačanja, ali su svesni da bez iskusnih igrača u poslednjoj liniji ne mogu.

Pravilo da je mnogo lakše napraviti štopera od ofanzivca, kao i da je takvih igrača više na tržištu, nije se baš pokazalo kao tačno u Zvezdinom slučaju.
Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.