Zvezda - Finiš borbe za licencu, nove pretnje tužbom...

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2013.
21:49
Izvor: Sportske.net

Posle izgubljene trke za titulu, finansijski problemi ponovo izbijaju u prvi plan kad je u pitanju Crvena zvezda. Vreme za dobijanje evro-licence ističe, pomoć tražena i od Zahavija. S druge strane, oglasio se Daudin menadžer koji tvrdi da je njegovom kli

Povezane vesti

Superligaška sezona ušla je u sam finiš, Zvezda se u derbiju oprostila od borbe za titulu, pa je sada uprava kluba ponovo u glavnoj ulozi.

U utorak su se pojavili i umirujući tonovi, ali i neki alarmirajući kad je u pitanju stanje u klubu.


Naime, Nebojša Čović je odbacio medijske spekulacije da su čelnici kluba izgubili poverenje u sportskog direktora Stojadinovića, obzirom na formiranje tročlane komisije koja će imati ključnu ulogu u letnjem prelaznom roku.

U izjavi ''Novostima'' Čović je objasnio da to nije ništa neobično za klub koji se nalazi u specifičnoj situaciji poput ove u kojoj je Crvena zvezda.

''Nema tajni u vezi s tim, niko nije razgovarao o nepoverenju ili smeni Stojadinovića, bar da ja to znam'', poručuje Čović i uverava da i trener Sa Pintu ostaje.

Ono što, međutim, Čovića zaista brine ovih dana jeste licenca za učešće u Evropi. Zvezda još uvek nije ispunila uslove iako rok ističe već u ponedeljak. Čović priznaje da je situacija veoma teška i otkriva da se u Londonu sastao sa Pinijem Zahavijem, kako bi i od njegovog investicionog fonda klub dobio pomoć oko rešavanja nagomilanih problema.

''Sada čekamo da čujemo njihov predlog, pa da na organima kluba odlučimo šta ćemo dalje'', istakao je Čović.

''Sa šest i po miliona evra duga došli smo na dva i trudimo se da taj problem rešimo. Situacija jeste teška, znamo koji je rok, videćemo do kraja nedelje šta će se dogoditi'', objašnjava potpredsednik Zvezde.

I dok se u klubu prvenstveno bave rešavanjem ovog problema, u isto vreme izranja novi, a u vezi sa Abiolom Daudom.

Naime, njegov menadžer Patrik Merk oglasio se takođe u ''Novostima'' izjavom da je Daudi plaćeno samo deset odsto zarade i da je situacija u Zvezdi ''neprihvatljiva''. Zbog toga, Merk najavljuje i tužbu protiv Zvezde!

''Nije problem za mene, ali nije fer prema Daudi, njemu je to jedini izvor prihoda. Stojadinović mi je nedavno obećao da će sve biti u redu, samo da Zvezda osvoji titulu, najavljivalo se da će se od novca od 'Gasproma' rešiti problem, ali opet ništa. Zato sam advokata obavestio da pripremi tužbu. Prijavićemo ih u FSS i FIFA. Ne vodi se tako klub, nije to partija pokera'', poručuje Merk u izjavi ''Novostima''.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.