Zvezda ''iskalila bes'' na Borčanima!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.10.2012.
20:52
Izvor: Sportske.net

Posle debakla u Subotici pre dve nedelje, fudbaleri Crvene zvezde večeras prikazali najbolju partiju od početka sezone i goste iz Borče ispratila sa sedam golova u mreži - 7:2!

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je dve nedelje čekala da se pred svojim navijačima iskupi za bolan poraz od Spartaka u prošlom kolu i večeras je to učinila u velikom stilu.

BSK je savladan sa 7:2, a praktično je pitanje pobednika bilo rešeno posle samo pet minuta igre, kada su domaći postigli prva dva gola. 

Do kraja prvog poluvremena već je bilo 4:0, a i u nastavku publika je mogla da uživa u pravoj goleadi.

Posle nepuna dva minuta igre Zvezda je povela - Dimitrijević - 1:0! Nikola Mikić je probio po desnoj strani, odlično centrirao ka usamljenom Dimitrijeviću na drugoj strani, a ovaj ukazanu priliku ne propušta.

A onda, peti minut - 2:0, Mikić!!! Korner je izveo kapiten Milijaš, a njegov zamenik Mikić se posle asistencije i sam upisuje u strelce - 2:0.

Razigrana Zvezda u 12. minutu je umalo došla i do trećeg gola. Milijaš je odlično šutirao, golman Kovačević odbio loptu, a Milunović zatim nije uspeo da je pošalje u mrežu.

Pet minuta kasnije nova prilika za Zvezdu. Kasalica je snažno šutirao iskosa sa desne strane, Kovačević ponovo odbio loptu do Milunovića, a ovaj se ponovo ne snalazi pred protivničkim golom.

Minut kasnije Planić je pripretio na drugoj strani, ali se istakao i Kirovski, koji je dobio prednost u odnosu na do sada standardnog golmana Bajkovića.

Sledi mirniji period igre, Zvezda bez većih problema održava dva gola preednosti. Monotoniju prekida Savković, odličnim udarcem u 31. minutu sa preko dvadeset metara, ali lopta odlazi pored gola.

A od 37. minuta Zvezda vodi 3:0, Mudrinski!

Maksimović se našao na desnoj strani, odlično centrirao ka Mudrinskom, koji udarcem glavom šalje loptu u donji levi ugao Kovačevićevog gola - 3:0!

Dva minuta kasnije pokušao je i Milijaš sa dvadesetak metara, ali je Kovačević bio siguran.

Međutim, Milunović - 4:0!!! Mudrinski je u 40. minutu ostavio loptu Milunoviću na 18 metara od gola, a ovaj sjajnom parabolom savladao Kovačevića.

Dva minuta kasnije najbolja prilika za BSK, ali je Savković posle centaršutra sa desne strane loptu poslao iznad prečke.

U poluvremenu izmene na obe strane, posle samo četiri minuta igre u nastavku, Pantić je imao lepu priliku posle centaršuta Milijaša, ali nije bio precizan.

U 58. minutu Dimitrijević je mogao da se još jednom upiše u strelce, ali se istakao golman Kovačević.

Tri minuta kasnije Sotirović umakao Zvezdinoj odbrani izašao sam ispred Kirovskog i rutinski ga savladao - 4:1.

Samo osam minuta kasnije Zvezda je uzvratila novim golom. Duga lopta Milivojevića za Asamou, koji je pobegao svojim čuvarima i poslao loptu pod prečku nemoćnog Kovačevića - 5:1.

Tu se Zvezda nije zaustavila, u finišu meča Pantić je posle Milijaševog kornera naterao Kovačevića da po šesti put izvadi loptu iz mreže - 6:1!

Ipak, još jednom uzvraćaju i gosti. Slična situacija kao i kod prvog gola BSK-a, ovog puta je Bulatović umakao Pantiću i Maksimoviću i poslao loptu u mrežu Kirovskog - 6:2!

Ali, ni to nije bilo sve, a tačku je stavio Maksimović u nadoknadi vremena za konačnih 7:2!

Crvena zvezda: Kirovski, Mikić (Vešović od 46.), Pantić, Maksimović, Mladenović, Milivojević, Dimitrijević, Milijaš, Milunović (Asamoa od 46.), Kasalica, Mudrinski.

BSK: Kovačević, Planić, Bošković, Milojević, Čelebić, Savković, Jovanović, Ćesarević, Stančeski (Anđušić od 46.), Đukić, Sotirović. 

Ne propustite