Zvezda - Kategorizacijom protiv 'štetnih ugovora'?

Autor: Miloš Marković
petak 12.04.2013.
10:23
Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda izneo je konkretne i jasne planove koji se tiču najavljene finansijske reorganizacije unutar kluba koja podrazumeva smanjivanje primanja igrača i ukidanja 'štetnih ugovora'.

Screenshot: crvenazvezdafk.com
Screenshot: crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Slaviša Kokeza je u otvorenom razgovoru za portal 'redstarbelgrade.info' razgovarao o situaciji u klubu, odgovarao na pitanja Zvezdinih navijača koji su se dotakli različitih tema.

Jedan od potpredsednika kluba ističe da se ni jednog trenutka nije pokajao zbog dolaska u Zvezdu, pritisak oseća, ali je siguran u ono što radi i ne mari kako će javnost reagovati na to.

„Šta znači pritisak javnosti? Možda zvuči pogrešno, ali ne obraćam pažnju na to kako će javnost sa reaguje sve dok su potezi koje povlačimo u interesu Crvene zvezde. Šta god da uradite, uvek je to nekome dobro, a nekome nije.“, rekao je on.

Govoreći o svojim konkretnim zaduženjima u klubu, Kokeza je ponovio da se ne meša u posao sportskog direktora koji je zadužen za to ko će biti trener, koji će igrači doći u klub i koji će ići na transfer listu.

Ipak, ono o čemu on vodi računa su ugovori samih fudbalera, o čemu je itekako bilo reči u proteklom periodu.

Govorio je Kokeza o 'štetnim ugovorima' igrača, ponavlja da Crvena zvezda jednostavno nema sredstva da isplati ugovore koji su u velikom rasponu.

„Imamo ugovore sa igračima koji se kreću od 30 do 360 hiljada.“

„Nije tema da li taj igrač vredi taj iznos ili ne, jednostavno Zvezda nema sredstava da toliko plati. Nekome to može da bude drago ili ne, ali takva je situacija i poštenije je da se naprave neke kategorije i da u dogovoru sa sportskim direktorom odredimo koji igrači gde pripadaju.“, rekao je Kokeza.

Konkretno o čemu se razmišlja u klubu je stvaranje tri kategorije ugovora, od 60, 90 i 120 hiljada.

„Moguće je naravno da budu i ispod 60 hiljada, posebno kada ističu stipendijski ugovori, ali okrivno bi to trebalo tako da izgleda. Na osnovu kvaliteta i zasluge trebalo bi da bude određeno koji će igrač biti u kojoj kategoriji."

Potencijalni problemi bi lako bili rešavani. Ukoliko bi igrači odbili da sa 360 hiljada, koliko ima Milijaš, odbiju da pređu na 90, dobili bi zahvalnicu.

„Teorijski je moguće, ne samo za njega, već i za svakog igrača. U tom slučaju ćemo se tim igračima zahvaliti u junu i reći im da ne računamo na njih.“, ističe Kokeza koji daje i jasno obrazloženje ovakvih stavova.

„Zvezda jednostavno visoke ugovore ne može da plati. Ugovori moraju da se dovedu u stanje koje je u skladu sa našim mogućnostima. Koja je svrha da igrači na papiru imaju nekih 20 ili 30 hiljada koje mi ne možemo da im isplatimo i oni nas nakon toga tuže.“

„Igrači žive od svojih plata, bolje je da im se redovno isplaćuju iznosi od recimo tri hiljada mesečno, za koje će sigurno dobiti nego da na papiru imaju sume koje nisu u skladu sa našim mogućnostima.“, istakao je potpredsednik kluba.

Kompletan intervju sa Kokezom pročitajte OVDE.


Ne propustite