Zvezda - Novi sjaj, ili...?

Autor: Darko Mitrović
petak 16.11.2012.
22:15
Izvor: Sportske.net

Prvi derbi u novoj sezoni fudbaleri Crvene zvezde dočekuju svesni opasnosti da u slučaju neuspeha praktično već sada gube sve realne šanse da se na proleće domognu toliko željene titule.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Jasno je da Zvezdini fudbaleri u proteklih sedam dana, posle drugog uzastopnog neuspeha u prvenstvu, a zatim i tokom promena u klupskom rukovodstvu, nisu mogli svu svoju pažnju da usmere samo na predstojeći derbi.

Ipak, novoformirana Radna grupa počela je da vuče i prve konkretne poteze, uz jasnu podršku ekipi Aleksandra Jankovića.

Dan pred derbi igračima su isplaćena određena sredstva, kako bi što mirnije mogli da dočekaju sutrašnji meč, a današnjem treningu crveno-belih, kako je i najavljivano, prisustvovali su najistaknutiji pojedinci Radne grupe, Dragan Džajić i Nebojša Čović.

Oni su tom prilikom pružili punu podršku igračima, najavljujući da uskoro mogu da očekuju i redovnu isplatu svojih primanja, što bi trebalo da bude ona neophodna ''injekcija'', koja bi mogla da doprinese uspehu u duelu sa ''večitim rivalom''.

Prethodnih dana pojavile su se i spekulacije kako su igrači navodno u poslednje vreme bojkotovali staro rukovodstvo i da su porazi došli kao posledica toga, ali je kapiten Nenad Milijaš danas to kategorički demantovao.

Takođe, spekuliše se i o eventualnom dolasku Gorana Đorovića na klupu Crvene zvezde umesto Aleksandra Jankovića, u slučaju sutrašnjeg poraza crveno-belih.

Tim povodom oglasio se i sam Đorović, koji ne krije prijateljstvo sa Draganom Džajićem i Zoranom Stojadinovićem, ali i demantuje da je bilo sa kime razgovarao na temu povratka na Marakanu.

''Nisam iz te priče i ne mogu da budem krivac što se u medijima, ne znam kako i ne znam od koga, spekuliše da sam ja novi trener Zvezde'', poručio je Đorović u izjavi za ''Novosti''.

Bilo kako bilo, Zvezdi sutrašnji derbi znači mnogo, u slučaju pobede titula više ne bi izgledala kao ''nemoguća misija'', ali neuspeh bi praktično već promovisao Partizan u novog-starog šampiona, još pre kraja jesenjeg dela sezone.


Ne propustite