Zvezda - Plate da, ali ne iz kredita!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.02.2014.
17:41
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Generalni sekretar FK Crvena zvezda Miodrag Zečević najavio je da će klub učiniti sve da zaposlenima budu isplaćene zarade ali da neće biti podizani krediti kako bi se to učinilo.

Povezane vesti

U utorak je u Ljutice Bogdan 1A došlo do štrajka upozorenja od strane zaposlenih u FK Crvena zvezda koji su zatražili da im se isplate zaostala dugovanja.

Radnici su uputili zahtev da im u narednih mesec dana budu isplaćena zaostala dugovanja iz 2013. godine (četiri plate), a da prva legne na račune u roku od tri dana.

Generalni sekretar kluba Miodrag Zečević prihvatio je činjenicu da među zaposlenima u klubu vlada nezadovoljstvo ali je poručio da neće biti pribegavanja praksi da novac za plate bude pribavljen iz kredita.

"Klub je tolerantan i postupa prema zaposlenima sa pažnjom, ali imamo i neadekvatne strukture tj. ljude koji nisu obrazovani za posao koji obavljaju. Ipak, cenimo radnike i zato ne pravimo duboke rezove, već se trudimo da vodimo računa o njihovom socijalnom statusu, ali zarade se neće deliti iz kredita kao nekada" poručio je Zečević za "Mondo".

Gensek Crvene zvezde dodao je da će se klub potruditi da obezbedi sredstva za isplatu zaostalih zarada zaposlenima u klubu ali da njihov ultimatum neće uticati na poteze Uprave.

"Klub će se truditi da obezbedi finansije i izmiri sve plate dinamikom kojom to ide. Štrajk je zakonski definisano pravo i naravno da niko neće biti kažnjen, ali isto tako nemamo ništa protiv da ljudi koji ne mogu da izdrže ovakvo finansijsko stanje u klubu raskinu ugovore" zaključio je Zečević.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.