Zvezda poklekla u finišu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.07.2013.
21:23
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ostavili su dobar utisak i u finalu Uhren kupa u Švajcarskoj, bili su blizu nove pobede, ali su u finišu meča dozvolili ekipi Bazela da napravi preokret i osvoji prvo mesto. Zvezda imala veliku podršku navijača, ali i igrača manje

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije bio je na dobrom putu da ponovi rezultat iz meča sa Grashopersom u subotu, ali crveno-beli ovog puta protiv Bazela nisu imali snage da do kraja održe minimalnu prednost.

Na kraju - 2:1 za Švajcarce, ali u Crvenoj zvezdi imaju dosta razloga za zadovoljstvo onim što je ekipa Slaviše Stojanovića prikazala na ovom turniru.

Posle par prilika na obe strane, ali i inicijative Bazela, Zvezda je povela u 39. minutu meča, golom Filipa Mladenovića. On je oduzeo loptu na polovini rivala, kombinovao sa Daudom i na kraju preciznim udarcem realizovao ovu akciju - 1:0.

U 60. minutu Zvezda je ostala sa igračem manje, pošto je crveni karton dobio Kovačević i to se u nastavku meča odrazilo na rezultat.

Vođstvo crveno-belih trajalo je sve do 79. minuta, kada je posle duge akcije Bazela, loptu u srcu šesnaesterca prihvatio Stoker i udarcem iz okreta pogodio Bajkovićevu mrežu - 1:1.

Nešto kasnije sporna situacija u kaznenom prostoru Bazela, kada je oboren Kasalica, a sudija se nije oglasio, da bi već u 84. minutu Salah prihvatio loptu posle kornera, prošao dva igrača, dodao do Bobadila, koji postavlja konačnih 2:1 za Bazel.

Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: Bajković, Lazić, Krneta, Mijailović, Vešović, Kovačević, Milivojević, Mladenović, Milijaš, Pečnik, Dauda.

Rezerve: Vesić, Đorđevič, Ahčin, Kasalica, Ožegović, Đuričković, Mihajlović, Savićević, Marinković.

Ne propustite