Zvezda poklekla u još jednoj drami!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.11.2013.
22:33
Izvor: Sportske.net

Posle velike borbe sa Panatinaikosom u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde i u Podgorici odigrali vrlo neizvesnu utakmicu, u okviru šestog kola ABA lige. Na kraju - Radonjićev tim je ponovo poražen!

redstarbelgrade.info
redstarbelgrade.info

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da prekinu neugodnu tradiciju na gostovanjima u Podgorici.

Ni posle osam godina, Zvezda nije uspela da kao gost savlada Budućnost, a ovog puta crnogorski predstavnik u ABA ligi slavio je sa 62:60 (16:18, 16:13, 15:11, 15:18), posle velike borbe do poslednjih sekundi utakmice.


Zvezda je solidno ušla u meč, u uvodnim minutima je stekla prednost, povela sa 11:6, ali su borbeni Podgoričani ubrzo stavili do znanja da imaju pobedničke ambicije pred svojim navijačima.

Gosti su posle prvih deset minuta ipak imali minimalnu prednost (18:16), da bi u drugoj četvrtini usledila rezultatska ''klackalica'' posle koje je Budućnost na odmor otišla prednošću od 32:31.

Zvezdu je u prvom poluvremenu predvodio raspoloženi centar Boban Marjanović, dok su na drugoj strani bili razigrani Ćapin i Šehović.

Treća četvrtina počela je serijom domaćih od 5:0, pa je Budućnost za tili čas stigla do ''plus 6'' - 37:31.

Zvezda je uspela da uhvati priključak, ali je tokom drugog poluvremena uglavnom domaći tim imao blagu prednost. Ipak, Beograđani su uspeli da polovinom poslednje četvrtine povedu sa 57:52, ali nisu uspeli da nastave u tom ritmu.

Ušlo se na kraju u potpuno neizvesnu završnicu, Zvezda je vodila 58:55, ali trojkom Šehovića Budućnost uspeva da izjednači, a zatim i povede posle grešaka Šilba, pa onda i Lazića u napadu gostiju.

Na kraju, penal završnica, Zvezda je konstantno jurila minimalnu prednost Podgoričana, na kraju je Jaka Blažič imao šut za produžetak, ali nije bio precizan i slavlje domaćih je moglo da počne.

Ovo je Zvezdi drugi poraz u ABA ligi, pa su na čelu tabele ostali i dalje Partizan i Cedevita sa učinkom 5-1.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Šehović sa 16 poena, dok su Ćapin i Akindele upisali po 12.

Boban Marjanović je na drugoj strani meč završio sa 13 poena i 11 skokova, dok je Blejk Šilb stao na 10.

Ne propustite