Zvezda - Škola ili kupovina?

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.06.2013.
09:35
Izvor: Sportske.net

Dilema u našem najvećem klubu je da li pokušati ponovo sa dovođenjem praktično dve trećine ekipe ili se opredeliti za forsiranje igrača iz omladinske škole.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ovo drugo pretpostavlja strpljenje, jer golobradi momci bi teško mogli da iznesu oečkivanja navijača.

"Nemamo toliko kvalitetnih igrača u školi, tačnije imamo, ali u pitanju su igrači za koje je rano da dobiju šansu u prvoj ekipi
", rekao je "Sportskom žurnalu" Zoran Stojadinović.

Direktor kluba je za, kako kaže rizičniju varijantu, dovođenje igrača. Potrebno je šest ili sedam fudbalera, ali onih koji će odmah odvesti igru na viši nivo, dakle igrača koji garantuju kvalitet.

Problem je što Zvezda ima želje, ali ne i novac. On bi mogao da stigne od prodaja, ali to je na dugom štapu, niko od igrača koji bi mogli da napuste klub neće napuniti kasu.

Najskuplji je Milivojević, no i njegova cena nije velika kao pre šest meseci, teško da će Crveno-beli inkasirati 3 miliona evra koliko traže za reprezentativca Srbije.

Želje u prelaznom roku su od domaćih igrača Momčilović iz Javora, koji je slobodan igrač ili Josimov iz Donjeg Srema koga traži Partizan. U pitanju su levi bekovi, jedan od njih bi mogao da bude konkurencija Mladenoviću.

U odbrani figurira iskusni Jokić koji međutim ima ugovor sa Vojvodinom, ali čini se da će se Novosađani okrenuti forsiranju mlađih igrača pa nije nemoguće da Zemunac završi na "Marakani".

Odbrana je svakako prioritet, u veznom redu tek treba razgovarati sa kapitenom Milijašem koji je najavio odlazak. Stranaca nema na vidiku, za one proverene potreban je novac. Dauda ostaje, kao i Milunović, juri se Grbić iz OFK Beograda, još nije poznato hoće li ostati Filip Kasalica.

Izmene bi trebalo da pretrpi i vezni red, teško da Zvezda sebi može da priušti Ninkovića koji je slobodan igrač. Kako je rekao Stojadinović 12 imena je na spisku, ako stigne polovina, prelazni rok će biti uspešan.

U stvari tu konstataciju bi trebalo da vidimo kada počne nova sezona...

Ne propustite