Zvezda - 'Stezanje kaiša' do polaska u Sloveniju

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.01.2014.
22:02
Izvor: Sportske.net

Plan koji je aktuelna Uprava FK Crvena zvezda predočila javnosti pre godinu dana, trebalo bi da bude realizovan do polaska igrača na pripreme u Sloveniju. Najavljeno "stezanje kaiša" najviše će pogoditi one sa manjom minutažom.

Povezane vesti

"Stezanje kaiša" odnosno smanjenje zarada igračima kroz revizije ugovora tema je koju su čelnici FK Crvena zvezda pokrenuli pre godinu dana.

Ništa konkretno nije se dogodilo od prethodnog januara ali jedan od potpredsednika, Ivica Tončev, tvrdi da su nastupajući dani krucijalni za rešavanje neodrživog finansijskog balasta koji stvaraju plate fudbalera.

"U narednih sedam dana biće revidirani ugovori svih igrača. Ideja je da Odbor za Hitna pitanja razgovara sa svakim igračem i ponudi mu ugovor koji klub može da ostvari" objašnjava Tončev i dodaje,

"Obezbedili smo određenu sumu novca da ispunimo ono što dogovorimo. Ne želimo da dođemo u situaciju da nam opet u februaru ili možda krajem prvenstva, fudbaleri koji ne igraju dođu i kažu 'Mi sad idemo jer nismo igrali' i da Zvezda ostane dužna i bez zarade na njihovim transferima" ističe potpredsednik kluba.

Situacija koju je Tončev opisao u izjavi "Blicu" očitovana je kroz slučaj Filipa Kasalice.

Zvezda je ovom igraču dužna više od 150.000 evra na ime plata zbog čega je krilni napadač zatražio da mu klub dozvoli odlazak u Rusiju jer Slaviša Stojanović na njega ne računa.

Ostaje da se vidi da li će i oni fudbaleri sa najvećim zaradama na godišnjem nivou pristati da im se "skrešu" plate ili će "kaiš biti stegnut" samo rezervistima.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.