Zvezda u problemu - Sporting odustao od Petkovića!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.06.2014.
21:46
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije nadao se da će od prodaje Marka Petkovića inkasirati nešto više od milion evra i tako "ugasiti požar" bar na kratko ali iz Lisabona stižu katastrofalne vesti za crveno-bele.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda mogao bi da se nađe u ozbiljnom problemu ukoliko se vest koja je večeras stigla iz Lisabona ispostavi kao tačna.

Čelnici šampiona Srbije nadali su se da će borba za evro-licencu i novac kojim bi bar na kratko bio ugašen požar među "pobunjenim" igračima biti obezbeđen od transfera Marka Petkovića u lisabonski Sporting ali je vicešampion Portugala izgleda odustao od kupovine!

Da je do zastoja došlo potvedio je u sredu potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza koji je za medije u Srbiji izjavio da je Sportingu dat rok od 48 časova da donese odluku da li želi Petkovića.

"Sve smo se dogovorili sa Sportingom, a oni su onda prekinuli komunikaciju. Transfer Petkovića zavisi samo od njih, a ukoliko se ne jave u narednih 48 sati počećemo pregovore sa ruskim klubom koji nam je poslao atraktivnu ponudu" izjavio je Slaviša Kokeza.

Kako sada stoje stvari, predsednik Sportinga Bruno de Karvaljo odlučio je da stopira transfer jer je novi trener Leonardo Žardim zahtevao da dosadašnji desni bek Dijego Kapel ostane u klubu.


Prvi čovek Sportinga uslišiće želje novog šefa struke usled čega propada namera Portugalaca da angažuju Marka Petkovića a samim tim i Zvezda ulazi u problem.

Podsećamo da je Slaviša Kokeza obećao da će igračima do petka biti isplaćen još jedan deo zarada iz minule sezone ali veći problem od nedostatka novca za ispunjenje tog obećanja mogla bi da predstavlja činjenica da će klupska kasa ostati kraća za planiranih milion evra.

Sve navedeno ponovo pravi problem sa famoznom licencom koju će UEFA odobriti ili osporiti u petak ali čak i da iz Niona stigne "zeleno svetlo" Zvezda će ubrzanim tempom morati da unovči nekog od igrača kako bi ispunila obećanja i isplatila dugovanja što je i bio uslov da FSS izda grancije za licencu.

Ne propustite