Zvezda - U saopštenju prvo o tituli, pa o svemu ostalom...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.06.2014.
21:00
Izvor: Sportske.net

Današnje saopštenje Upravnog odbora Crvene zvezde ne ostavlja ni izbliza utisak da je klub u dramatičnoj situaciji, u kojoj se nije nalazio nikada u svojoj klupskoj istoriji. Naravno, ostavki nema, a sada Skupština treba da se izjasni o radu Upravnog odbo

Povezane vesti

Kako smo i objavili, posle popodnevne sednice Upravnog odbora kluba, čelni ljudi Crvene zvezde nisu želeli ništa da otkrivaju novinarima, pozivajući ih da se strpe, jer će sve biti rečeno u saopštenju.

I konačno, saopštenje je večeras i objavljeno, a u njemu - najpre osvežavanje uspomena na trofejnu sezonu, podsećanje na osvojenu titulu, uz koju se valjda sad sve lakše podnosi, a kad je u pitanju izbacivanje iz Evrope - izraženo je ''žaljenje''.

Sve odluke su donete jednoglasno, a Skupština bi u narednom periodu trebalo da razmatra izveštaj Upravnog odbora.

Saopštenje Upravnog odbora Crvene zvezde prenosimo u celini.

''Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda održao je u ponedeljak, 9. juna, u Beogradu 48. redovnu sednicu.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda je konstatovao da je izvanrednim zalaganjem i odricanjem prvotimaca, stručnog štaba, stručnih službi i svih organa kluba ostvaren prvi i najvažniji cilj, titula šampiona Srbije. Upravni odbor FK Crvena zvezda tim povodom izražava veliku zahvalnost svim navijačima, simpatizerima, sponzorima i svima koji su doprineli u ostvarivanju ovog rezultata, a pre svega kompaniji 'Gasprom'.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda konstatuje da je ovaj rezultat utoliko značajniji jer je ostvaren u teškim finansijskim prilikama koje je UO zatekao na početku mandata i koje su u potpunosti prezentovane javnosti u finansijskom izveštaju, nakon što ga je usvojila Skupština kluba. U takvim okolnostima klub je funkcionisao i ostvario najvažniji cilj, usput nadoknadivši i niz nasleđenih obaveza, o čemu će javnost i Skupština biti detaljno informisani.

Upravni odbor FK Crvena zvezda je sa žaljenjem primio odluku Arbitražne komisije UEFA kojom nisu uvaženi argumenti FK Crvena zvezda. UO FK Crvena zvezda će posle urađene analize pravnog tima doneti odluku, u toku ove nedelje, da li će uložiti žalbu na odluku Arbitražne komisije UEFA.

Upravni odbor FK Crvena zvezda je zaključio da će u narednih sedam dana obaviti razgovore sa igračima, članovima stručnog štaba i radnom zajednicom, a u vezi ispunjenja obaveza kluba, imajući u vidu nastalu situaciju.

Upravni odbor FK Crvena zvezda je doneo odluku da svoje mandate stavlja na raspolaganje Skupštini kluba, koja će se održati u što kraćem roku, a u skladu sa Statutom kluba. Upravni odbor će Skupštini prezentovati detaljan izveštaj o svom radu. Na taj način će Crvena zvezda, u skladu sa svojom tradicijom i kroz institucije kluba, rešavati sve svoje probleme.

Sve odluke članovi Upravnog odbora doneli su jednoglasno'', piše u saopštenju Upravnog odbora Crvene zvezde.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.